Daugavpils novada VK pieņēmusi 6 deputātu kandidātu sarakstus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 22.aprīlī plkst.18:00 beidzās deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana Latvijas pašvaldību vēlēšanām, kas notiks šī gada 1.jūnijā.

Daugavpils novada vēlēšanu komisijas sekretāre Vita Rūtiņa paziņoja, ka Daugavpils novada vēlēšanu komisija saņēmusi 6 deputātu kandidātu sarakstus, kurus iesniedza „Daugavpils novada partija”, LATGALES PARTIJA, „VIENOTĪBA”, „MŪSU PARTIJA”, politisko partiju apvienība „Saskaņas Centrs”, Zaļo un Zemnieku savienība. Tādējādi, Daugavpils novadā ir 107 deputātu kandidāti, no kuriem 64 ir vīrieši un 43 – sievietes.

Pēc vēlēšanu komisijas sekretāres vārdiem, saraksti tika iesniegti dažādā laikā, pirmais saraksts tika saņemts 17.aprīlī, bet divi pēdējie – vakar vakarā, t.i., deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas pēdējā dienā. Vakar plkst.18:30 bija sasaukta vēlēšanu komisija, kura sēdes laikā pieņēma visus pieteikumus.

V.Rūtiņa atzīmēja, ka deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana notika bez incidentiem, jo visa nepieciešamā informācija bija sagatavota kvalitatīvi.

Šobrīd saskaņā ar likumu deputātu kandidātus pārbaudīs trīs valsts iestādes – Pilsonības u migrācijas lietu pārvalde, LR Sodu reģistrs un Totalitārisma seku dokumentēšanas centrs. Jāatzīmē, ka deputātu kandidātu pārbaude notiks piecu dienu laikā, pēc kā CVK ķersies pie vēlēšanu biļetenu sagatavošanas.

Atgādināsim, ka deputātu kandidātu sarakstos Daugavpils novada domes vēlēšanām var tikt iekļauts līdz 20 uzvārdiem, jo par novada domes deputātiem var kļūt 17 cilvēki. Savukārt, pēc CVK informācijas, šī gada sākumā Daugavpils novadā bija reģistrēti 26 913 iedzīvotāji, no kuriem 18 807 ir balsstiesīgie.


Написать комментарий