Lielā Talka arī Rēzeknē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tuvojas Lielā Talka, un arī rēzeknieši aicināti turpināt iesākto tradīciju un piedalīties savas apkārtnes un pilsētas sakopšanas darbos, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Šogad Lielās Talkas sauklis skan „Tīra Latvija sākas Tavā galvā!”. Jau vairākus gadus pavasarī iedzīvotāji Lielās Talkas dienā tiek aicināti sakopt teritoriju, kuru izmanto visi pilsētas iedzīvotāji un pilsētas viesi – parkus, pilskalnu, mežu, ezeru, upi u.c.

Kā stāsta Rēzeknes pilsētas domes vides pārvaldības speciāliste Natālija Siņicina, vispiesārņotākās teritorijas pilsētā nepieder pašvaldībai. Tas ir privātīpašums, par kuru īpašnieks nerūpējas. Tāpēc Rēzeknes pilsētas dome aicina iedzīvotājus un zemes īpašniekus sakopt savu teritoriju, lai visiem būtu patīkami dzīvot tīrā un sakoptā pilsētā.

Patlaban Rēzeknes domes speciālisti pilsētniekiem piedāvā vairākas Lielās talkas ietvaros sakopjamās teritorijas:

- Kovšu ezera pludmale;
- Rēzeknes upes krasti: no Dārzu ielas līdz Dzirnavu ielas, no Ludzas lielas līdz Krastu ielas, no N.Rancānas ielas līdz Upes ielas kapiem;
- stādītais mežs no Lauku ielas galapunkta;
- Vipingas Mežaparks;
- teritorija Rīgas ielā 22b (aiz garāžām Dzelzceļnieku ielā);
- teritorija Baznīcas ielā galā;
- A.Upīša ielas ceļu malas;
- Koku ielas ceļu malas;
- Ezera iela;
- pilskalns;
- teritorija Pļavu ielā;
- Stacijas iela pie viadukta;
- Kultūras darbinieku parks;
- Olimpiskā centra „Rēzekne” teritorija;
- teritorija Jupatovkas ielā.

Ja rēzekniešu aktivitātīte būs pietiekami liela un rēzeknieši piedāvās vēl kādus citus uzkopšanas objektus, kuri atrodas uz brīvās valsts zemes vai pilsētai piederošās zemes, tad arī tie būs iekļauti Lielās talkas uzkopšanas objektu skaitā. Jāatgādina, ka talciniekiem savās privātajās teritorijās netiks nodrošināti atkritumu maisi un atkritumu izvešana.

Lielās talkas koordinatore Rēzeknē ir domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vides pārvaldības speciāliste Natālija Siņicina (tālrunis 64607684). Rēzeknes pilsētas domes darbinieki šogad talkos teritorijā blakus Rēzeknes virsmežniecībai.

Vēl līdz 27. aprīlim Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv ir atvērta talkošanas vietu reģistrācija – sadaļa „Reģistrē savu talku!". Savu talkas vietu var rīkot un reģistrēt gan pašvaldības un izglītības iestādes, gan organizācijas un uzņēmumi, kā arī ikviens brīvprātīgais entuziasts, kurš 27. aprīlī vēlas organizēt kolektīvu talku kādas noteiktas teritorijas sakopšanai.

Reģistrējoties obligāti jānorāda attiecīgās talkas Atbildīgā persona, kura būs tiesīga saņemt bezmaksas atkritumu maisus saviem talciniekiem un afišas pie Lielās Talkas koordinatora attiecīgajā pašvaldībā.

Savukārt tie, kuri neorganizēs savu talkas vietu un nezina kādu konkrētu teritoriju, ko nepieciešams sakopt, 27. aprīlī varēs droši pievienoties talciniekiem, kas talkos jebkurā no reģistrētajām talkas vietām.


Написать комментарий