Profilaktiskās akcijas ietvaros konstatēts, ka vairākumam Daugavpils pilsētas domes darbinieku ir paaugstināts asinsspiediens

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

23.aprīlī reklāmas kampaņas „Izmēri asinsspiedienu, nosaki riskus!” ietvaros visiem daugavpiliešiem bija iespēja bezmaksas pārbaudīt asinsspiedienu, saņemt speciālistu konsultācijas un informatīvos materiālus par sirds slimību riskiem un to profilaksi.

Dažu stundu laikā Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē pieņēma Latvijas Kardiologu biedrības pārstāvji, kuri pēc konsultācijas cienāja apmeklētājus ar augļiem, mazkaloriju sieru un kafiju.

Pēc mediķu vārdiem, akcija nebija piesaistījusi lielu interesentu skaitu, galvenokārt tie bija deputāti un Domes darbinieki. Tika konstatēts, ka lielākai daļai no viņiem ir paaugstināts asinsspiediens, uz kura pamata var rasties daudz nopietnāka slimība – hipertensija. Ārsti neizslēdz iespēju, ka tas varētu būt saistīts ar gaidāmajām vēlēšanām un plūdu dēļ izveidojušos situāciju pilsētā un novadā.

Tomēr, neskatoties ne uz ko, labs asinsspiediena rādītājs tika konstatēts Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājai Žannai Kulakovai, kas, pēc mediķu domām, ir laba zīme, jo priekšsēdētājai vienmēr jābūt tonusā, lai risinātu pilsētai vitāli svarīgus jautājumus.

Akcijas rīkotājas biedrības „ParSirdi.lv” vadītāja Inese Mauriņa pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šī pasākuma mērķis ir aicināt sabiedrību sekot līdzi savai sirds veselībai, rūpēties par sevi, īpašu uzmanību pievēršot cilvēkiem ar paaugstinātu asinsspiedienu.
Pēc Ineses Mauriņas vārdiem, aprīlis tiek uzskatīts par paaugstinātā asinsspiediena mēnesi, un tajā Pasaules Veselības organizācija rīko Hipertensijas dienas, savukārt šīs gads Latvijā pasludināts par Sirds veselības gadu. Ārsti aicina rūpīgāk sekot savai veselībai, biežāk griezties pie ģimenes ārsta un neaizmirst mērīt asinsspiedienu, it īpaši paaugstināta holesterīna līmeņa gadījumā, ja jūs smēķējat un esat sasnieguši 40 gadu vecumu.

Pēc Daugavpils reģionālās slimnīcas Kardioloģijas nodaļas vadītājas G.Dormidontovas vārdiem, nodaļa ir pārpildīta ar cilvēkiem, kuri cieš no hipertensijas, kas bieži vien izraisa insultu un infarktu. Veselības ministrijas dati liecina, ka Latvijā no paaugstināta asinsspiediena cieš katrs otrais pieaugušais.



Написать комментарий