Šodien daugavpiliešus iepazīstinās ar Izraēlas kinematogrāfu

foto: dmitrysmor.ru
foto: dmitrysmor.ru

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka šonedēļ mūsu pilsētā norisinās pasākumi, kuri iepazīstina daugavpiliešus ar Ēģiptes, Tunisijas, Izraēlas un Jordānijas kultūru.

Jāatzīmē, ka viens no pasākumiem jau noticis – tā bija neformālā tikšanās ar jauniem žurnālistiem no Ēģiptes un Tunisijas un Latvijā dzīvojošiem arābiem. Neformālo diskusiju mērķis bija iepazīties ar musulmaņu jauniešu dzīvi un salīdzināt to ar mūsu valstī notiekošo. Tāpat visi interesenti varēja apgūt arābu kaligrāfijas mākslas pamatus.

Savukārt tie, kuriem neizdevās apmeklēt Daugavpils vācu biedrību „Erfolg”, kurā Annas Lindes fonda organizētā Starpkultūru festivāla „Otrpus Vidusjūrai” ietvaros arī notiek tikšanās ar viesiem, šodien varēs apmeklēt Izraēlas filmu vakaru.

Jāatzīmē, ka vakara gaitā paredzēta tikšanās ar kino režisori Michalu Aviadi (Michal Aviad), kas ir Starptautiskā Berlīnes kinofestivāla laureāte. Pēc īsfilmu noskatīšanas režisore pastāstīs klātesošajiem par savu jaunradi un Izraēlas sieviešu kinofestivālu. Vakara turpinājumā visi interesenti varēs noskatīties viņas filmu „Neredzamie”. Ieeja pasākumā ir bez maksas.


Написать комментарий