Ātrā laikā varēs norēķināties ar pirkstu pēdu palīdzību

foto: ru.publika.md
foto: ru.publika.md

Paytouch tehnoloģija, ko izgudroja Barselonā, ļauj iepirkties ar pirksta nospieduma palīdzību. Pirkstu pēdas ir unikālas, tāpēc ar to palīdzību var veikt apmaksu, jo pirkstu pēdas kalpo kā parole.

Paytouch kompānija no katra veiktā pirkuma ņem komisijas maksu. Pirmais biometriskais termināls uzsāka savu darbu Spānijā, Ibizas pilsētā. Paytouch klients iesniedz bankā pirkstu nospiedumus, tie tiek iekļauti datu bāzē, rezultātā, pircējam veicot pirkumu, jāpieskaras terminālam ar diviem pirkstiem, informācija tiek nolasīta un pirkums ir apmaksāts.

Jaunā izgudrojuma autori uzskata, ka šī ierīcē ļoti labi identificē personu. Pirkstu pēdas katram cilvēkam ir unikālas, neatkārtojamas un laika gaitā tās nemainās. Tās veidojas embrija stadijā, pirkstu pēdu zīmējums ir atkarīgs no dažādiem faktoriem, tāpēc arī dvīņiem ir dažādas pirkstu pēdas.

Terminālā ir arī ierīkoti biometriskie devēji, tāpēc ir izslēgti tie gadījumi, kad termināls nolasa nepareizi informāciju, proti, nav iespējams pirkstu vietā izmantot citus darinājumus, piemēram, speciāli izveidotie cimdi ar pirkstu pēdām vai arī izveidotie mākslīgie pirksti. Pirkstu nospieduma identifikācijai tiek ņemti dati, kurus nav iespējams viltot: pirkstu ādas krāsa, pirkstu pēdu rievu dziļums un platums.

Paytouch kompānijas priekšsēdētājs Havjērs Passo apgalvo, ka tuvākajā laikā Paytouch termināli būs pieejami visā Spānijas teritorijā. Tuvākajā laikā kompānija cer izplatīt savu izgudrojumu arī citās Eiropas valstīs un ASV, jo interese pret šo ierīci pieaug arī citās valstīs.


Написать комментарий