Gorod.lv lasītāji nobalsoja par brīvdienas ieviešanu pareizticīgo Ziemassvētkos: triju deputātu no Latgales balsis varēja būt izšķirošās

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Tomēr, kā zināms, tautas gribas īstenošanai šī ideja jāatbalsta arī Saeimas deputātiem, kuri nespēj nonākt pie vienota viedokļa šajā jautājumā.

Kārtējo reizi par likumprojekta, kas paredz 7.janvārī ieviest valsts brīvdienu, nodošanu izskatīšanai komisijā deputāti balsoja 2012.gada martā: par lēmuma projektu nobalsoja 43 deputāti, pret – 46, 1 deputāts atturējās, 4 nebalsoja. Tika mēģināts arī apstiprināt darbinieka tiesības vienoties ar darbadevēju par iespēju saņemt brīvdienu vienos tradicionālās reliģijas konfesijas svētkos.

Saskaņā ar Saeimas arhīva datiem, iepriekš likumprojektu par brīvdienas ieviešanu pareizticīgo Ziemassvētkos atbalstīja trīs deputāti no Daugavpils – Marjana Ivanova-Jevsejeva, Dmitrijs Rodionovs un Rihards Eigims, pret likumprojektu balsoja Inese Laizāne.

To vidū, kuri vispār nebalsoja, bija deputāti no Latgales Jānis Lāčplēsis un Juris Viļums. Tādējādi, ja Latgales politiķi izteiktu savu viedokli, kā arī I.Laizāne atbalstītu pareizticīgo Ziemassvētkus, iespējams, vieni no galvenajiem pareizticīgo svētkiem kļūtu par brīvdienu.  

Jāatzīmē, ka ierosinājumu ieviest brīvdienu pareizticīgo Ziemassvētkos atbalsta bijušais valsts prezidents Guntis Ulmanis. Teorētiski to atbalsta arī vēl viens bijušais valsts prezidents – Valdis Zatlers, kurš ar partijas biedriem iesniedza izskatīšanai projektu, kas paredz darbinieka tiesības vienoties ar darbadevēju par iespēju saņemt brīvdienu vienos tradicionālās reliģijas konfesijas svētkos.

Minētie aptaujas rezultāti un Saeimas deputātu balsošanas statistika kārtējo reizi liecina, cik tālu no tautas atrodas daži politiķi pēc vēlēšanām.

Vai, jūsuprāt, pareizticīgo Ziemassvētkos jāievieš valsts brīvdiena?

Variants

%  

Atbilžu skaits

78%

363

Drīzāk jā, nekā nē

7%

37

6%

29

Drīzāk nē, nekā jā

3%

15

Nezinu

0%

3

Man ir vienalga

3%

18

 

Kopā:

465


Turpinājums šeit: http://www.gorod.lv/opros/view_multi/704#ixzz2T9VYd6nU


Написать комментарий