Astoņas drošībai bīstamas situācijas un padomi, kā sevi pasargāt no uzbrucējiem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kā vēstī izdevums "Cosmopolitan", daži no sieviešu ikdienas paradumiem patiesībā var radīt draudus drošībai un pat dzīvībai, neraugoties uz to šķietamo nekaitīgumu. Turpinājumā astoņi padomi, kā sevi pasargāt no nepatikšanām.

Mobilā telefona lietošana


Vairums cilvēku uzskata, ka runāšana pa mobilo telefonu, ejot vienatnē, sniedz drošību, jo sarunas partneris, dzirdot ko aizdomīgu piezvanīs glābšanas dienestiem, izsaucot palīdzību.

Patiesībā šāda rīcība ir samērā reta, kā arī runāšana var novērst tavu uzmanību no apkārtnes pārlūkošanas, tādēļ telefonu ieteicams turēt tuvumā, kā arī ieprogrammēt tajā ātro zvanu, lai vari nekavējoties vērsties pēc palīdzības, ja tas nepieciešams.

Iekāpšana automašīnā

Tuvojoties savai automašīnai, kas noparkota stāvvietā vai tukšā ielā, palūkojies zem tās, pārbaudot vai tur nav paslēpies uzbrucējs. Tāpat speciālisti iesaka pievērst uzmanību apkārt esošajiem automobiļiem.

Ja tuvu tavas mašīnas šofera durvīm novietota liela izmēra automašīna vai ģimenes auto, mašīnā ieteicams kāpt pa pasažiera durvīm, jo nereti uzbrucēji šo paņēmienu izmanto, lai upurim radītu nosacītu drošības ilūziju.

Der arī atcerēties, ka viens no lielākajiem briesmu signāliem ir saplakusi automašīnas riepa. Ja, tuvojoties mašīnai, redzi, ka tā ir caura, dodies atpakaļ un sazinies ar avārijas dienestu. Nekādā gadījumā necenties riepu apmainīt pati, kā arī nepieņem svešinieku palīdzību!

No tās ieteicams atteikties arī tad, ja palīdzību piedāvā sieviete, kura var izrādīties noziedzinieka sabiedrotā.

Tāpat, pametot saviesīgu pasākumu un dodoties uz stāvvietu, vēlams lūgt apsardzes darbinieku eskortu, kas tevi pavadīs līdz automašīnai. To darot, gan uzmanies, lai par apsardzes darbinieku noturētais vīrietis neizrādās pārģērbies zaglis!

Personisko datu izpaušana

Nereti sastopamies ar situācijām, kad publiski jānosauc savi kontakti, piemēram, mājas adrese apkalpojošajam personālam. Lai izvairītos no privātas informācijas nokļūšanas nevajadzīgās ausīs, adresi un citus datus nosauc čukstus!

Šādi ieteicams rīkoties, arī reģistrējoties viesnīcā. Tavas istabas numurs ir privāta lieta, kas nav jāzina apkārtējiem, tādēļ, ja neesi pārliecināta, ka to zini vienīgā, izņemot administratoru, palūdz istabu samainīt, bet tās numuru - uzrakstīt uz papīra.

Došanās ceļojumā

Atrodoties svešā valstī, nepārvietojies ar karti rokās. Tā ir droša zīme, ka dotajā valstī esi svešiniece, un tūristi ir viens no vieglākajiem garnadžu mērķiem.

Savukārt, taujājot pēc ceļa, nepiekrīti piedāvājumam sekot norādes sniedzošajam cilvēkam un tā vietā palūdz vien pareiza virziena norādīšanu!

Jūtot, ka kāds sagrābj tavu somiņu, nekrīti panikā, bet centies sev pievērst apkārtējo uzmanību! Piemēram, skaļā balsī kliedz „Stop!", vicinot virs galvas rokas!

Izklaidēšanās

Izklaidējoties klubā vai bārā, uzmani savu dzērienu, ņemot to līdzi pat uz labierīcībām! Tādējādi tu ievērojami samazināsi iespēju tikt sazāļotai ar dzēriena palīdzību.

Ja iespējams, izvēlies dzērienus, kuros ir pēc iespējas mazāk sastāvdaļu, piemēram, vīnu. Tādējādi varēsi vērot dzēriena ieliešanu glāzē, savukārt kokteiļa pagatavošana prasa krietni ilgāku laiku un tava uzmanība var pazust, ļaujot bārmenim, kas ir noziedzinieka sabiedrotais, vai kādam citam dzērienā iebērt narkotikas.

Tāpat uzmanies no palikšanas vienatnē, kā arī neļauj savām draudzenēm izklaides vietu pamest ar tikko iepazītu vīrieti!

Bēgšana

Mūkot no vajātāja skrien nevis taisnā virzienā, bet gan ievērojot zigzagu. Tādējādi palielināsies tavas iespējas aizmukt, jo vajātājs būs apjucis, kā arī ātrāk nogurs.

Sociālo tīklu lietošana

Ierodoties jaunā vietā, nogaidi pieteikšanos Foursquare.com vai atzīmēšanos Facebook.com, to darot vien tad, kad dodies projām. Tādējādi tiks samazināta iespējamība tevi digitāli izsekot, zinot ikvienu tavu kustību ārpus mājām.

Tāpat nepublicē atvaļinājuma bildes, to vēl baudot, jo tā informēsi interneta lietotājus par savu prombūtni, radot teicamus apstākļus zādzībai.

Novērošanas kameras

Ievācoties jaunā dzīvesvietā, pārbaudi, vai dūmu detektori patiesībā nav apslēptas kameras, ar kuru palīdzību tevi var izspiegot dzīvokļa saimnieks!


Темы: , , ,
Написать комментарий