Koziolam “oligarhu lietas” ietvaros noņem arestus no savulaik arestētajām daļām

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jau aprīlī noņēmis arestu uzņēmējam Vieturam Koziolam piederošajām akcijām uzņēmumā Zein Holding AG.

Iespējams, daudziem no skaļās oligarhu lietas prātā palicis vien nosaukums un miglainas bildītes – Daugavmalā tiek dedzināti oligarhu izbāžņi, prezidents Zatlers izbauda politisko triumfu, izplājot pirkstus amerikāņu uzvaras žestā.

Tomēr lietai bija sacerēts arī aizraujošs sižets. Īsumā – šāds: lai saglabātu ietekmi slēpti piederošos uzņēmumos (arī Viestura Koziola ZeinHolding AG), Aināram Šleseram bija vajadzīgs cilvēks Rīgas brīvostā, un to viņam izgādājis Ventspils mērs Aivars Lembergs apmaiņā pret reklāmas līgumiem ar Mediju namu. Visi oligarhi krustu šķērsu kukuļojušies, sava epizode tika atvēlēta arī Andrim Šķēlem, nacionālajai aviokompānijai un projektam Live Riga.

Uzņēmējs Viesturs Koziols šobrīd gan domā, ka nekas vēl nav beidzies: «Arī jaunais priekšnieks kaut kad aizies atvaļinājumā, un tad jaunieši sarīkos kārtējo trādirīdi. Tas ir šīs organizācijas stilā.» Oligarhu lieta, jāatgādina, uzsprāga toreizējā KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša atpūtas brīdī, un galvenā spridzinātāja bija vietniece Juta Strīķe.


Написать комментарий