Neskatoties uz sliktākiem rezultātiem, Gauss slavē airBaltic darbu

foto: www.ir.lv
foto: ir.lv

airBaltic 2013. gada pirmajā ceturksnī pārvadā teju par 10% mazāk pasažieru nekā pērn šajā periodā, vietu piepildījums sarucis par 7%.

 

Līdz ar to pārvadāto pasažieru skaita un vietu piepildījuma ziņā airBaltic šā gada pirmā ceturkšņa rezultāti ir sliktāki nekā pērn, kad pasažieru skaits pret 2011. gadu bija krities tikai par 2%, bet vietu piepildījums bija pat audzis. Arī atsevišķi vērtējot 2013. gada marta datus, redzams, ka pret 2012. gada martu, kad airBaltic pārvadāja 217,6 tūkst. pasažieru, kas bija par 7% mazāk nekā 2011. gadā, 2013. gada martā airBaltic ir pārvadājis vien 201, 6 tūkst. pasažieru, bet vietu piepildījums ir krities no 74% pērn uz 69% šogad.

Neskatoties uz to visu, airBaltic izpilddirektors Martins Gauss uzsver, ka aviokompānija ir pārspējusi prognozētos rezultātus. Šā gada pirmajā ceturksnī airBaltic neto rezultāti esot par 41% labāki nekā pērn un par 10% ir pieauguši ieņēmumi no pasažieriem, par 8% ir auguši arī ieņēmumi uz vienu sēdvietu lidmašīnā. Tomēr, kā DB iepriekš norādījuši vairāki aviācijas eksperti, ieņēmumi uz vienu pasažieri automātiski palielinās, veicot mazāk lidojumus. Un šā gada pirmajā ceturksnī airBaltic ir veicis par 9% mazāk lidojumu nekā pērn.


Написать комментарий