Dzejnieces Ingas Sokolovas dzejoļu krājuma prezentācija Latgales Centrālajā bibliotēkā

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Ceturtdien, 23.maijā, Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā notiks Daugavpils dzejnieces Ingas Sokolovas dzejoļu krājuma „Ceļā uz nekadnekurzemi” prezentācija.

Šis ir otrais viņas dzejoļu krājums, un tajā iekļauti pēdējos gados rakstītie dzejoļi, kas vēsta par to, kā jūtas personība mūsdienu sociālajā un kultūras situācijā, par to, kā cilvēks dzīves laikā veido attiecības ar sevi pašu.

Dzejniece Inga Sokolova dzimusi Kuldīgā. Daugavpils Pedagoģiskajā Universitātē ieguva Filoloģijas bakalaura un maģistra grādu literatūrzinātnes apakšnozarē. Dzejniece ir pieredzējusi latviešu valodas, literatūras un kultūras vēstures pedagoģe, šobrīd strādā Krievu vidusskolā-licejā.

Ģimene un darbs skolā netraucē dzejniecei pievērsties arī zinātniskajai darbībai: viņas literatūrzinātniskie raksti ir publicēti žurnālā „Kentaurs”, Daugavpils Universitātes rakstu krājumos, laikrakstā „Literatūra. Māksla. Mēs.”.

2002.gadā tika izdots pirmais Ingas Sokolovas dzejoļu krājums „Klusumpanti”, dzejnieces liriskā dzeja publicēta arī Daugavpils ikgadējā izdevumā „Dzejas Dienas”.

Visi interesenti tiek aicināti apmeklēt I.Sokolovas jaunā dzejoļu krājuma prezentāciju, kas notiks 23.maijā plkst.17:00.


Написать комментарий