Nokia bijušie darbinieki nāk klajā ar Sailfish viedtālruni

foto: Jolla
foto: Jolla

Somijas iesācējuzņēmums Jolla, kurā apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, nācis klajā ar savu pirmo viedtālruni, kas aprīkots ar Sailfish operētājsistēmu un 4,5 collu skārienjūtīgu displeju.

Viedtālrunis, kurš pagaidām nodēvēts par Jolla, izmanto divkodolu procesoru, tam ir astoņu megapikseļu kamera un 16GB integrētā atmiņa, kuru var papildināt ar SD karti.

Iesācējuzņēmumā Jolla apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, kas vēlējās turpināt attīstīt Somijas tālruņu ražotāja uzsākto darbu pie MeeGo operētājsistēmas. Lai sekmīgāk varētu pārvilināt citu viedtālruņu lietotājus, operētājsistēma Sailfish, ar kuru aprīkots Jolla ražotā ierīce, atbalstīs arī Android lietojumprogrammas.

Paredzēts, ka Nokia bijušo darbinieku uzņēmuma izgatavotais viedtālrunis tirdzniecībā Eiropā varētu parādīties šā gada ceturtajā ceturksnī. Tā sākotnējā cena paredzēta 399 eiro apmērā.

Šogad viedtālruņu tirgū gaidāmi vairāki jauni pienācēji. Paredzēts, ka šogad tirdzniecībā parādīsies ierīces ar Firefox OS, Ubuntu un Tizen operētājsistēmām.

Db.lv jau vēstīja, ka Jolla grasās izveidot un attīstīt pilnīgi jaunu mobilo «ekosistēmu» - mobilos telefonus, operētājsistēmu, kā arī lietojumprogrammas.

Uzņēmums to iecerējis darīt Ķīnā, jo šis ir tirgus, kas ģenerē gana daudz viedtālruņu pircēju, kas ierīces iegādājas pirmo reizi, tādējādi dodot iespēju Jolla idejai attīstīties.


Написать комментарий