Ierēdņi distancējas no Sprūdža rīkojuma par Lembergu

foto: www.treideri.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs Datu valsts inspekcijai atklājis, ka rīkojumu par Ventspils mēra Aivara Lemberga atstādināšanu no amata gatavojuši nevis ministrijas ierēdņi, bet gan ministra Edmunda Sprūdža politiskie izpalīgi – ministra birojs.

Tādējādi ministrijas augstākais ierēdnis apstiprina to, par ko politiskajās aprindās runāja jau sen – ka rīkojums Par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga atstādināšanu no amata tapis ārpus ministrijas profesionāļu loka. Turklāt ierēdņa paziņojumā minētais rada aizdomas, ka, lai cīnītos ar savu politisko konkurentu A. Lembergu,

E. Sprūdžs tērējis valsts budžeta līdzekļus (ministra biroja darbinieki tiek apmaksāti no valsts budžeta līdzekļiem) un izmantojis arī citus viņam pieejamos administratīvs resursus (papīru, datoru, telefonu, ministrijas mājas lapu, ministra statusu utt.).

Politisks rīkojums

Šā gada aprīlī Datu valsts inspekcija pieprasīja VARAM sniegt informāciju par to, kura ministrijas atbildīgā amatpersona, gatavojot rīkojumu par A. Lemberga atstādināšanu, tajā iekļāvusi

A. Lemberga personas kodu, tādējādi pārkāpjot Fizisko personu datu aizsardzības likumu.

A. Antonovs norādījis, ka VARAM «ir saņēmusi Datu valsts inspekcijas 2013. gada 29. aprīļa vēstuli Nr. 21/3143, kurā ministrijai tiek lūgts sniegt rakstiski Datu valsts inspekcijai informāciju, kura ministrijas amatpersona ir atbildīga par rīcību, nododot publicēšanai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojumu Nr. 343 «Par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga atstādināšanu no amata» (turpmāk – rīkojumu), kas ietvēra Aivara Lemberga personas kodu. Tiek lūgts sniegt atbildīgās amatpersonas vārdu, uzvārdu, amatu un dzimšanas datumu. Informējam, ka rīkojumu, kas ietvēra Aivara Lemberga personas kodu, publicēšanai nodeva vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra birojs.»


Написать комментарий