Zviedru uzņēmēji bija patīkami pārsteigti par Rēzeknes pilsētu

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Pirmdien, 20. maijā, Rēzekni apmeklēja Zviedrijas akadēmisko aprindu pārstāvju un uzņēmēju pārstāvju delegācija, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

Zviedrijas biznesa pārstāvju vizītes mērķis bija viņiem piederošo meža lietojamplatību monitorings un semināra organizēšana par mežsaimniecības aprūpēšanu Latgalē.

Rēzeknē zviedru uzņēmēji tikās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču. Tikšanās iniciators bija SIA „Bergvik Skog” (viens no lielākajiem mežsaimniecības uzņēmumiem Eiropā) izpilddirektors Lars-George Hedlund. Tikšanās laikā tika runāts par iespējamo investīciju piesaisti mūsu pilsētai un citu sadarbības formu attīstīšanu.

Daudzi zviedru uzņēmēji jau vairākkārt ir bijuši Rēzeknē un viņus patīkami pārsteidza pēdējos gados notikušās pārmaiņas. Viņi apskatīja Radošo pakalpojumu centru „Zeimuļs” un koncertzāli, kā arī pastaigājās pa gājēju celiņu gar upi. „Mums no malas droši vien ir labāk redzams, un mēs gribam teikt, ka pilsēta ir mainījusies līdz nepazīšanai. Turklāt viennozīmīgi uz labo pusi. Atzīstamies, ka mēs pat nevarējām iedomāties tādu vērienu. Piemēram, par tādu koncertzāli, kā Rēzeknē, daudzas Zviedrijas pilsētas var tikai sapņot,” kopējo viedokli izteica zviedru delegācijas pārstāvis Lars-George Hedlund.


Написать комментарий