OECD: eirozonas ekonomika šogad saruks par 0,6%

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) ir nobažījusies par taupības politikas, ierobežotās kredītu pieejamības un zemā patērētāju optimisma negatīvo ietekmi uz eirozonas ekonomiku – šo faktoru ietekmē eirozonas ekonomikas kopapjoms šogad sarukšot par 0, 6%, atsaucoties uz svaigāko OECD prognozi, vēsta britu raidsabiedrība "BBC".

Tieši ekonomiskā situācija eirozonā OECD ekonomistiem patlaban raisa vislielākās bažas, citējot OECD galvenā ekonomista Pjēra Paolo Padona izteikumus "Reuters", norāda "BBC".

Proti, OECD ieskatā, Japānu un ASV, kur lielāks uzsvars tiek likts uz ekonomikas stimulēšanas pasākumiem, šogad sagaida attiecīgi 1,6% un gandrīz 2% liels iekšzemes kopprodukta pieaugums. Tikmēr 34 OECD dalībvalstīs vidējais ekonomikas pieaugums šogad prognozēts 1,2% apmērā.

Savukārt eirozonas ekonomikas izredzes OECD vērtē visnotaļ skeptiski – pirms pusgada šī organizācija prognozēja, ka eirozonas ekonomikas kopapjoms šogad saruks par 0, 1 %. Tagad prognozes kļuvušas vēl drūmākas un eirozonas ekonomikai jau tiek paredzēts 0, 6 % mērāms kritums.

Tas, pēc OECD ekonomistu domām, rada pamatu bažām par to, ka ekonomiskās krīzes ieilgšana Eiropā var izvērsties stagnācijā un atstāt negatīvu iespaidu uz globālo ekonomiku.


Написать комментарий