KNAB saņēmis zvanu par iespējamu balsu pirkšanu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki piektdien turpina uzklausīt iedzīvotāju telefona zvanus par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpšanu, saņemt arī viens zvans par balsu pirkšanu, portālam "Delfi" pastāstīja KNAB pārstāve Inta Šaboha.

Viņa gan neatklāja, no kuras pašvaldības ir ziņots par balsu pirkšanu un kuru politisko spēku vaino šādā pārkāpumā, vien norādīja, ka iedzīvotajam ieteikts vērsties Drošības policijā, kuras kompetencē ir šādu lietu pārbaude.

Šaboha arī piebilda, ka par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem iedzīvotājiem ieteikts vērsties tuvākajā policijas iecirknī vai Valsts policijā, teica Šaboha.KNAB pārstāve gan nevarēja precizēt, cik cilvēku ziņojuši par iespējamām nelikumībām saistībā ar vēlēšanām, vien piebilstot, ka šādi telefona zvani bijuši vairāki.

Jau vēstīts, ka Latvijā piektdien un sestdien ir pilnībā aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana

Likums nosaka, ka dienu pirms vēlēšanām, kas ir piektdiena, 31.maijs, un vēlēšanu dienā priekšvēlēšanu reklāmas un aģitācijas ir aizliegtas. Reklāmu nedrīkst ievietot nedz elektroniskajos medijos, nedz laikrakstos vai kur citur.Par politiskās reklāmas pārkāpumiem ir jāziņo likumsargiem.

Gadījumos, ja iedzīvotāju rīcībā ir kāda informācija par iespējamu balsu pirkšanu, KNAB aicina vērsties policijā, zvanīt Drošības policijai vai sūtīt elektronisko pastu uz adresi "dpdd@dp.gov.lv".


Написать комментарий