'Samsung' panāk vairāku 'Apple' ierīču tirdzniecības aizliegumu ASV

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Otrdien ASV Starptautiskā tirdzniecības komiteja (ITC) izdeva rīkojumu aizliegt atsevišķu Apple mobilo ierīču importēšanas un tirdzniecības aizliegumu. Šis ir kārtējais lēmums tehnoloģiju kompāniju Apple un Samsung cīņā par savstarpējo patentu izmantošanu.

Importēšanas aizliegums attiecas uz AT&T operatoram paredzētajiem iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G, iPad 3G un iPad 2 3G modeļiem, kas pārkāpjot Samsung piederošo 3G datu pārraides tehnoloģijas patentu. Jaunākie Apple viedtālruņu un planšetdatoru modeļi šo patentu nepārkāpj, jo izmanto citas tehnoloģijas, firmas Qualcomm mikroshēmās.

Apple uzskata, ka attiecīgais datu pārraides tehnoloģijas patents iekļaujas FRAND licencēšanas sistēmā, kas nosaka, ka standarta tehnoloģiju patentu turētājs tos ļauj izmantot citiem uz vienādiem un saprātīgiem noteikumiem.

Importēšanas aizlieguma rīkojumu turpmāko divu mēnešu laikā var apturēt Baltais nams, taču ja tas nenotiek, Apple var pieprasīt apelāciju un lietas atkārtotu izskatīšanu. Apple pārstāvji jau izplatījuši ziņojumu, ka iesniegs apelāciju, savukārt Samsung pārstāvji ziņo, ka turpinās cīnīties par savu tiesību aizstāvēšanu.

Abu uzņēmumu savstarpējā tiesāšanās aizsākās 2011. gadā, kad Apple pārmeta Samsung ierīču dizaina un tehnoloģiju kopēšanu. Pērnā gada augustā ASV tiesa lēma, ka Samsung pārkāpj vairākus Apple patentus un piesprieda maksāt sodanaudu vairāk kā miljarda dolāru apmērā. Šis lēmums ir vairākkārtīgi apstrīdēts un process turpināsies.


Написать комментарий