Latvijā oficiāli prezentē ūdensizturīgo planšetdatoru 'Sony Tablet Z'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ceturtdien Sony Mobile rīkotā pasākumā tika oficiāli prezentēts jaunākais uzņēmuma planšetdators Xperia Tablet Z. Planšetdatora būtiskākā iezīme ir tā ūdensizturība, kas dažādos veidos tika demonstrēta pasākuma laikā.

Planšetdatorā instalēta Android 4.1 operētājsistēma un tas aprīkots ar 1.5GHz četrkodolu Qualcomm procesoru, 2GB operatīvo atmiņu, 16GB atmiņu un 8.1 megapikseļu fotokameru. Tam ir 10 collu ekrāns ar 1920x1200 pikseļu izšķirtspēju un Mobile Bravia 2 attēla apstrādi. Enerģiju ierīcei nodrošina 6000mAh akumulators. Protams neiztrūkst arī Wifi, LTE un NFC bezvadu sakari.

Lai arī parametru ziņā planšetdators nav pats jaudīgākais, tas pārsteidz ar korpusa plānumu. 6.9 milimetri ir pat mazāk kā iPad mini, nemaz nerunājot par citiem desmit collu planšetdatoriem.

Tablet Z ir aizsargāts pret putekļiem un ūdeni - to nav paredzēts lietot pilnībā zem ūdens, taču īslaicīga nonākšana slapjumā tam neskādēs.

Tāpat pasākumā tika prezentēti divi jauni viedtālruņi Xperia ZR un Xperia M. Xperia ZR ir 4.5 collu viedtālrunis, kas atbilst augstākiem ūdensizturības kritērijiem un to var brīvi lietot zem ūdens līdz 1.5 metru dziļumam. Telefonu darbina 1.5GHz četrkodolu procesors un tajā instalēta Android 4.1 operētājsistēma. Telefons ir vizuāli līdzīgs Xperia Z, taču tas ir nedaudz biezāks.

Xperia M ir mazāks viedtālrunis, ar 4 collu ekrānu, 1GHz divkodolu procesoru un arī Android 4.1 operētājsistēmu. Tam ir piecu megapikseļu fotokamera un akumulators, kas nodrošina līdz 550 stundām gaidīšanas režīmā. Šī ierīce nav ūdensdroša. Xperia M aptuvenā cena Ziemeļeiropā ir 250 eiro. Latvijā ierīce varētu būt pieejama vasaras beigās.


Написать комментарий