Brīvdienās Latvijā no ūdenstilpnēm izcelti trīs noslīkušie: viens – Daugavpils novadā

foto: ntz.lv
foto: ntz.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ziņo, ka aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 155 izsaukumus: kopumā dzēsti 84 ugunsgrēki, veikti 49 glābšanas darbi. Ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki un cietuši divi cilvēki.

Brīvdienās no ūdenstilpnēm ugunsdzēsēji glābēji izcēluši trīs noslīkušos.

Sestdien 35 gadus vecs vīrietis noslīka Rīgā, Juglas ezerā. Svētdien noslīkušais izcelts Smiltenē, Abulas upē. Tā kā noslīkušais jau ilgu laiku bija pavadījis ūdenī, viņa dzimumu un vecumu nebija iespējams noskaidrot.

Svētdienas pēcpusdienā VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpils novada, Naujenes pagastā, upē Daugava ir redzams cilvēka ķermenis. Ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas dēļa palīdzību nokļuva līdz noslīkušajam un nogādāja viņu krastā.

Šogad kopumā no ūdenstilpnēm ugunsdzēsēji glābēji ir izcēluši jau 32 noslīkušos, no tiem 10 noslīkušie izcelti jūnijā.

Jāatzīmē, ka aizvadītajās brīvdienās Daugavpilī reģistrēti arī daži ugunsgrēki. 8.jūnijā ugunsgrēks bija izcēlies pamestajā garāžā Smilškalna ielā, Daugavpilī, savukārt pamestajā trīsstāvu ēkā Saules ielā dega atkritumi. 9.jūnijā kādā no piecstāvu mājas dzīvokļiem 18.Novembra ielā piedega uz plīts atstātais ēdiens, ugunsgrēkā cieta 83 gadus vecs vīrietis, kurš attiecās no hospitalizācijas.


Написать комментарий