Dombrovskis lūdz Valsts kontroli auditēt KNAB darbības likumību un lietderību

foto: nozare.info
foto: nozare.info

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) lūdzis Valsts kontroli izvērtēt iespēju veikt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbības likumības un lietderības auditu, ceturtdien vēsta Latvijas Radio (LR).

Šādu lūgumu Valsts kontrolei (VK) kā augstākajai revīzijas iestādei, kas ir atbildīga par finanšu, likumības un lietderības revīzijām, premjers nosūtījis pēc KNAB darbinieku lūguma.

Tāpat Dombrovskis, atbildot uz KNAB darbinieku lūgumu, ir informējis KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, ka neiebilst pret atsevišķu KNAB darbinieku darbības rezultāta vērtējuma pārskatīšanu, veidojot komisiju, kurā iesaistīti ne vien KNAB, bet arī citu kompetento iestāžu pārstāvji.

Jau vēstīts, ka KBAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks savas vietnieces Jutas Strīķes pagājušā gada darbu novērtējis ar zemu līmeni, lai gan tikpat lielu kritiku izpelnījušās vēl divas vadošas KNAB amatpersonas.

Visas trīs amatpersonas, kuras jau ilgstoši strādā KNAB, pārmetumus noliedz un vadības rīcībā saskata bosinga un mobinga pazīmes.

KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība aicinājusi Strelčenokam noteikt atkārtotu minēto darbinieku vērtēšanu, izveidojot vērtēšanas komisiju.


Написать комментарий