Lēmumi par dažu ēku nojaukšanu Daugavpilī pagaidām ir tikai uz papīra

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

11.jūnijā Daugavpils pilsētas dome apstiprināja lēmumu par pašvaldībai piederošās dzīvojamās mājas un sešu saimniecības ēku Alejas ielā 96 nojaukšanu.

Deputātiem paskaidroja, ka zemesgabals atrodas Kandavas ielas sarkanās līnijas robežā un ir nepieciešams pašvaldībai autotransporta mezgla būvniecībai. Minētais autotransporta mezgls savienos pilsētas centru un Jaunbūvi. Darbi varētu izmaksāt ap 7 900 latiem un tiks uzsākti pēc nojaukšanas tehniskā projekta izstrādes un darbu veikšanas atļaujas saņemšanas.

Kā zināms, pagājušā gada beigās tika pieņemts lēmums par vēl vienas daļēji sabrukušas ēkas Aleksandra ielā 4, Cietoksnī, nojaukšanu. Pirmo darbu veikšana bija ieplānota pagājušajā gadā, jo ēkas frontons varēja iebrukt.

Darbu veikšanas aizkavēšanās iepriekš tika skaidrota ar nepieciešamību sagatavot dokumentāciju, tostarp tehnisko projektu. Līdz ar dokumentu izstrādi cenu aptaujas gaitā tika noteikta jauna firma, jo iepriekš izvēlētās firmas finanšu piedāvājums pašvaldību neapmierināja.

Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja portālam Gorod.lv, ka cietoksnī plānotie nojaukšanas darbi tika atlikti nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ un līdz šim laikam nav uzsākti. Šoreiz tas ir saistīts ar būvfirmu, kura pēdējā brīdī atteicās no darbu veikšanas.
A.Kursītis apliecināja, ka viņš kontrolē ar ēku Aleksandra ielā saistīto situāciju, tika veikta jauna cenu aptauja un līgums par ēkas nojaukšanu tiks noslēgts šonedēļ vai nākamnedēļ, darbi tiks uzsākti tuvākajā laikā.

Runājot par ēkām Alejas ielā 96, jāmin, ka tiks veikta jauna cenu aptauja, un, iespējams, darbu izmaksas tiks samazinātas.
 


Написать комментарий