T.Migele: Vietējie ielu tirgotāji varētu būt aktīvāki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” komercdarbības speciāliste Tatjana Migele paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils pilsētas tirgotāji varētu būt aktīvāki, izmantojot iespēju un piedāvājot savu produkciju gan pilsētas svētku laikā rīkotajos gadatirgos, gan ikdienā.

T.Migele paskaidroja, ka sezonas tirdzniecībai esot savas īpatnības, tādēļ uzņēmēji nevēlas riskēt, izejot ar savu produkciju pilsētas ielās, it īpaši, ja viņi ražo pārtikas produktus, kuri ātri bojājas.

Šovasar Daugavpilī darbojas ap desmit tirdzniecības vietu, kurās var iegādāties kvasu un saldējumu. Visdrīzāk, tuvākajā laikā tiks izveidotas papildus tirdzniecības vietas, tomēr pagaidām ielu tirgotāju skaits nepārsniedz iepriekšējo gadu skaitu.

Pašvaldība cenšas atbalstīt vietējos tirgotājus un pašvaldības nodeva par vienu tirdzniecības vietu ir tikai 6 lati mēnesī. Tomēr acīmredzot nelieliem individuālajiem komersantiem tas nav izdevīgi neliela pircēju skaita dēļ, kuri būtu gatavi iegādāties viņu preces ikdienā.

Savukārt, runājot par svētku dienām, T.Migele minēja, ka ar tirgotājiem, kuri piedalījās Pilsētas svētku gadatirgū, panākta vienošanās, ka viņi zvanīs uz pārvaldi ik mēnesi un saņems informāciju par gaidāmajiem pasākumiem, kuri pulcēs lielu cilvēku skaitu.


Написать комментарий