Anonīmi avoti: pakļaujoties investoru spiedienam, Apple plāno viedtālruņus ar lieliem ekrāniem un vairākās krāsās

foto: dni.com.ua
foto: dni.com.ua

Nākamā gada laikā tehnoloģiju kompānija Apple varētu nākt klajā ar iPhone viedtālruni, kas aprīkots ar lielāku ekrānu, kā arī ar lētiem ierīces modeļiem vairākās krāsās, aģentūrai Reuters pavēstījiši anonīmi avoti nozarē.

Šādi soļi, par kuriem gan vēl notiekot diskusijas kompānijas iekšienē, liecina par spiedienu, ar kādu Apple saskaras noSamsung puses. Konkurents iekarojis lielāko tirgus daļu ar saviem viedtālruņiem, kuri aprīkoti ar lielākie ekrāniem nekāiPhone, kā arī tirgu «pārpludina» ar lētām ierīcēm.

Tāpat Apple nākamgad iecerējusi nākt klajā ar diviem iPhone viedtālruņiem – viens no tiem būs aprīkots ar 4,7 collu skārienjūtīgu ekrānu, bet otrs – ar 5,7 collu ekrānu, norādījuši avoti, kas pārstāv Apple Āzijas piegādātājus. Tomēr joprojām neesot zināms, kad šādas ierīces varētu parādīties tirdzniecībā. «Viņi nepārtraukti maina produkta specifikāciju, gandrīz līdz pašam pēdējam brīdim, tāpēc nevar nekad būt drošs, vai šis ir galīgais variants,» sacījis viens no anonīmajiem avotiem.

Apple iespējamā pievēršanās ierīcēm, kuras nereti tiek apzīmētas kā krustojums starp viedtālruņiem un planšetdatoriem, notiek laikā, kad kompānija saskaras ar aizvien pieaugošu spiedienu no investoru puses, kas vēlas biežāku kompānijas ierīču modeļu klāsta atsvaidzināšanu. Applekritiķi uzsver, ka inovāciju temps kompānijā kopš Stīva Džobsa nāves ir palēninājies.

Aizvadītā gada septembrī prezentētais iPhone 5 bija pirmais Appleviedtālrunis, kuram nebija 3,5 collu ekrāns, kuru savulaik S. Džobss raksturojis kā vislabāko izmēru viedtālruņiem. TomēriPhone 5 displejs ir viens no mazākajiem starp vislabāk pārdotajiem viedtālruņiem. Tā, piemēram, Samsung Galaxy S4 unGalaxy Note 2 ir aprīkoti ar attiecīgi piecu un 5,5 collu ekrāniem.

Prognozēts, ka šogad Apple nāks klajā ar diviem jauniem viedtālruņu modeļiem, kas jau izpelnījušies nosaukumu iPhone 5S, kā arī ar lētāku ierīci plastmasas apvalkā. Lētākais viedtālrunis varētu būt pieejams piecās – sešās krāsu versijās, lai atšķirtos no dārgākā modeļa.

Lētākais viedtālrunis varētu maksāt, sākot no 99 ASV dolāriem, un tiks paredzēt Ķīnas tirgus iekarošanai. Paredzēts, ka Ķīnas viedtālruņu tirgus, kas tiek uzskatīts par pasaulē lielāko, šogad pieaugs par 48%.


Написать комментарий