Tuvojas 'Google Reader' gals, strauji uzrodas alternatīvas

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Martā Google izplatīja ziņojumu par plāniem slēgt RSS ziņu vietni Google Reader jūnija beigās. Termiņam strauji tuvojoties parādās arvien vairāk alternatīvu.

Drīz vien pēc šī paziņojuma sākās runas par dažādiem alternatīviem servisiem, kas varētu apkopot RSS ziņas. Viens šādiem servisiem, kas strauji guva popularitāti ir Feedly. Tomēr arī citi konkurenti neguļ un šobrīd RSS rīku tirgus ir ievērojami atdzīvojies.

Reizē ar Feedly uzmanību pievērsa arī Feedbin. Abi servisi piedāvā sinhronizāciju dažādās aplikācijās, taču Feedbin ir maksas produkts.

Tāpat RSS ziņu apkopošanai pievērsušies jau sen zināmi interneta servisi Digg un AOL. Abi ir izstrādājuši web bāzētu RSS lasītāju, kas vizuāli atgādina ierasto Google Reader. Digg versija pagaidām gan atrodas testa režīmā.

Popularitāti atgūst arī vairākas RSS ziņām veltītas aplikācijas, piemēram NetNewsWire. Tomēr daudzi uzskata, ka sarakstveida RSS ziņu pārlūkošana nākotnē vairs nebūs aktuāla, tāpēc uzsvars tiek likts uz tādām aplikācijām un servisiem kā Flipboard un Pulse, kas pievienoto RSS avotu ziņas pārveido krāšņā žurnāla formātā.


Темы: , , ,
Написать комментарий