Par grupveida izvarošanu aiztur divus vīriešus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Rīgas Brasas iecirkņa darbinieki par grupveida izvarošanu aizturējuši divus vīriešus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde.

Šā gada 17.jūnija naktī Brasas iecirkņa policistiem zvanīja kāda jauna sieviete, kura pavēstīja, ka vienā no Rīgas parkiem viņu ir izvarojuši divi vīrieši. Policisti pārmeklēja tuvējo apkārtni, taču varmākas jau bija paspējuši aizbēgt.

Četras dienas vēlāk meklēšanas darbi vainagojās panākumiem – piektdien ap pulksten sešiem vakarā likuma sargi Rīgā aizturēja 1978.gadā dzimušu vīrieti un četras stundas vēlāk Jūrmalā aizturēja otru iespējamo varmāku, kurš dzimis 1974.gadā un agrāk jau tiesāts par izvarošanu.

Abi aizturētie savu vainu atzina un paskaidroja, ka pirmdienas naktī kopīgi lietojuši alkoholu, taču, kad dzērieni beigušies, devušies pastaigā pa pilsētu nolūkā iepazīties ar kādu sievieti. Vīrieši skaidroja, ka pastaigas laikā nonākuši vienā no Rīgas parkiem, kur pamanījuši kādu jaunu sievieti un nolēmuši viņai uzbrukt.

Abi varmākas sievieti ievilkuši krūmos un pret viņas gribu apmierinājuši savu dzimumtieksmi. Vēlāk vīrieši aizbēguši, taču cietusī uzreiz vērsusies policijā.

Izmeklēšanas laikā policistiem ir izdevies arī atgūt cietušās mobilo tālruni, kuru viens no aizturētajiem bija piesavinājies. Sestdien abiem vīriešiem, kuri tiek turēti aizdomās par izvarošanu grupā, kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.


Написать комментарий