Strādnieki atbrīvo gandrīz nedēļu rūpnīcā Ķīnā sagūstītu amerikāņu uzņēmēju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ķīniešu strādnieki ir atbrīvojuši gandrīz nedēļu rūpnīcā iesprostotu amerikāņu uzņēmēju, kuru darbinieki sagūstīja strīda par neizmaksātām algām dēļ, vēsta raidsabiedrība BBC.

ASV kompānijas "Speciality Medical Supplies" līdzīpašnieku Čipu Starnsu strādnieki iesprostoja pagājušajā piektdienā, pieprasot atlaišanas pabalstus, stāstīja pats uzņēmējs. Darbinieki gan norādīja, ka strīds ir par algu parādiem un ka daži darbinieki naudu nav saņēmuši divus mēnešus.

Ceturtdien Starnss un arodbiedrību pārstāvji paziņoja, ka aizvadītajā naktī ir panākta vienošanās, kas ir pieņemama abām pusēm.

Starns stāsta, ka strādnieki piektdien aizbarikādējuši visas ēkas izejas un pieprasīja atlaišanas pabalstu, lai gan ne visi no tiem bijuši atlaisti. Uzņēmējs noliedz strādnieku apgalvojumu, ka daļa no tiem divus mēnešus nav saņēmuši algas.

Vietējā darbaspēka amatpersona Ču Liksjanga iepriekš medijiem skaidroja, ka darbinieki ir nobažījušies, ka rūpnīca tiks slēgta un vēl neatlaistie darbinieki paliks bez kompensācijām.

Vietējā policija strīdā neiesaistījās, norādot, ka tas ir civila rakstura strīds un iesaistītajām pusēm pašām ir jātiek galā.

Ķīnas rūpnīcās pēdējos gados ir bijuši vairāki vadības un darbinieku, kuru tiesības ne vienmēr ir pilnībā aizsargātas, strīdi, norāda BBC.


Написать комментарий