Gulbim šodien Vimbldonā spēle pret agresīvo Verdasko

foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis šodien aizvadīs Vimbldonas 3. kārtas maču pret Vernando Verdasko. Ja lietus netraucēs, spēle varētu sākties ap plkst. 17:00. Maču no 2. korta varēs redzēt video tiešraidē.

26. jūnijs Vimbldonā bija vēsturiska diena. Septiņi tenisisti izstājās maču laikā vai kortā vispār neizgāja. Kas tāds "Grand Slam" turnīros vēl nebija noticis – vienas dienas laikā septiņi "upuri". Labumu no situācijas citu starpā guva arī Latvijas pirmais numurs Ernests Gulbis.

Viņš nospēlēja nekvalitatīvu pirmo setu, kuru ar 3:6 zaudēja Francijas pirmajam numuram Žo-Vilfrīdam Tsongam. Otrajā setā daudz netrūka, lai Ernests nokļūtu iedzinējos ar setu un breiku, tomēr ne bez veiksmes palīdzības izdevās noturēties. Pēc tam Tsongam atsvaidzinājās ceļgala savainojums, un spēle bija galā pēc trim setiem ar Gulbja uzvaru – 3:6, 6:3, 6:3. Gulbim pirmā uzvara četros mačos pret Tsongu.

Gulbis tikai trešo reizi "Grand Slam" turnīros ticis tālāk par 2. kārtu. Vispirms viņam tas 2007. gadā padevās Ņujorkā, kur sasniegta "US Open" 4. kārta, bet otrā reize bija 2008. gadā Parīzē, kur ceturtdaļfināls. Šodien Gulbis mēros spēkus ar tenisistu, kurš Vimbldonā trīs reizes (2006, 2008 un 2009) spējis tikt līdz 4. kārtai – spāni Fernando Verdasko. Viņa nozīmīgākās uzvaras Vimbldonā ir pret Tomāšu Berdihu un Davidu Nalbandjanu.

Gulbis ar spāņu kreili ticies trīs reizes, uzvarot vienu (pēdējo) spēli. Visas trīs spēles bijušas uz māla seguma. 2010. gadā Gulbis Barselonā zaudēja divos setos, pērn Umagā trīs setos, bet šogad beidzot spēja gūt pirmo uzvaru, aprīļa izskaņā Verdasko ar 6:3, 6:4 apspēlējot Barselonā.

Gulbja un Verdasko savstarpējās spēles (1-2)
Datums Segums Turnīrs Rezultāts
23.04.2010 Māls Barselonas ¼ fināls 2:6 6:7(4)
12.07.2012 Māls Umagas 2. kārta 2:6 6:3 1:6
23.04.2013 Māls Barselonas 2. kārta 6:3 6:4

23. aprīļa (šajā dienā abi spēlējuši divas reizes!) mačs pret Verdasko Gulbim bija viegls, jo nebija jādemonstrē labākais teniss, lai uzvarētu – Verdasko vēl nebija pilnībā atguvies no kakla savainojuma un nospēlēja ļoti slikti. Zaudējums pret Gulbi Verdasko toreiz bija septītais zaudējums astoņos mačos. Kopš tā laika Fernando savu formu ievērojami uzlabojis un uz zāliena šogad sasniedzis 4-1 bilanci.

Vimbldonai ranga 54. vietā (rekords 7. vieta) esošais Verdasko iesildījās Īstbornā, kur uzveica Aleksandru Dolgopolovu un Albertu Ramosu, bet piekāpās nākamajam čempionam Felisiano Lopesam. Vimbldonā sākta ar divām komfortablām uzvarām. Vispirms Verdasko ar 6:7(5), 6:1, 6:4, 6:3 uzveica šī seguma speciālistu Ksavjēru Malisu, bet pēc tam tika galā ar vēl vienu spējīgu tenisistu Žiljēna Beneto personā – 7:6(1), 7:6(4), 6:4.

Verdasko divos mačos izcēlies ar 35 neatvairāmām servēm un savu servi zaudējis tikai divas reizes – katrā spēlē pa reizei. Divās spēlēs Verdasko pretiniekiem bijušas tikai četras breikbumbas. Verdasko ļoti labi darbojies pie pirmās serves, it īpaši tas attiecas uz otro maču, kurā viņš ar pirmo servi zaudēja tikai piecas izspēles.

Gulbja šodienas pretinieks bez pārsteigumiem spēlējis ļoti agresīvi. Ja pirmajā mačā bija ļoti daudz nepiespiesto kļūdu, tad otrajā to bija krietni mazāk. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība Verdasko pirmajos divos mačos: 64-29 un 53-16. Tāpat kā Gulbim, arī Verdasko visvairāk kļūdu bijis ar "forehand" sitieniem.

Verdasko ir agresīvas spēles piekritējs, cenšoties dominēt no gala līnijas. Verdasko arsenālā ir ļoti iespaidīgs "forehand" sitiens, ko bez šaubām var uzskatīt par viņa lielāko ieroci. Verdasko bieži savā spēlē izmantot "slaisus" un "topspinus". Monētai ir otrā puse – Verdasko nav no gudrākajiem tenisistiem, nereti maču laikos vienkāršās situācijās salūstot. Abi tenisisti tādā ziņā ir līdzīgi. Gan Gulbim, gan Verdasko ir lieli sitieni, kas ļauj cerēt uz skatāmu un agresīvu spēli.

Tāpat kā iepriekšējā kārtā, arī šoreiz Gulbja spēli varēs redzēt neklātienē. Gulbis ar Verdasko sacentīsies 2. kortā, kur dienas programmas sākums paredzēts plkst. 13:30. Pirms Gulbja jānotiek diviem sieviešu turnīra mačiem – Kaja Kanepi pret Andželiki Kerberi un Mariona Bartoli pret Kamilu Džordži. Provizoriski Gulbis varētu sākt ap plkst. 17:00, taču var nākties gaidīt ilgāk. Šodien Vimbldonā sola lietu ar diviem nozīmīgiem posmiem – varētu aizkavēties pirmo maču sākumi, kā arī lietus tiek gaidīts vakarpusē.


Написать комментарий