Krievijā top Soču Olimpiādes medaļas

foto: Reuters
foto: Reuters

Līdz 2014. gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos palicis mazāk nekā viens gads. Pirms mēneša pasākuma organizatori iepazīstināja ar olimpisko medaļu dizainu un nu Krievijas juvelierizstrādājumu rūpnīcai Adamas līdz Olimpiādei jāsaražo attiecīgais dauzums medaļu.

Olimpisko medaļu dizains simboliski attēlo daudzus Krievijas reģionus, un to izgatavošanai kopumā būs nepieciešami trīs kilogrami augstākās kvalitātes zelta, divas tonnas sudraba un 700 kilogrami bronzas.

XXII Ziemas Olimpiskās spēles Sočos norisināsies no 2014. gada 7. līdz 23. februārim. Gatavojoties Olimpiskajām spēlēm Sočos, veikta vērienīga būvniecība. Apjomīgie celtniecības projekti saskārušies ar kritiku par to, ka tajos veikta naudas izsaimniekošana.

DB iepriekš vēstīja, ka, savukārt, Krievijas opozicionārs Mihails Kasjanovs iepriekš atklājis – kaimiņvalsts prezidents saviem uzņēmējiem vienkārši ir uzlicis sava veida Soču nodokli. «Ja gribi turpināt darboties Krievijā, šeit ir nodoklis, kas tev jāmaksā – tāds nodoklis, kādu nu viņš [Vladimirs Putins] grib, lai tu maksā.»

 


Написать комментарий