Jauni Daugavpils pilsētas domes deputāti grozīja galveno pašvaldības dokumentu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 11.jūlijā, Daugavpils pilsētas domes deputāti piedalījās sēdē, kuras gaitā tika apstiprināti 8 lēmumi, tostarp lēmums grozīt galveno dokumentu, saskaņā ar kuru Dome strādā, – Daugavpils pilsētas pašvaldības nolikumu.

Sēdē piedalījās 13 no 15 deputātiem – nebija ieradies Aivars Broks un Anatolijs Gržibovskis. Visi lēmumi tika apstiprināti vienbalsīgi.

Atgādināsim, ka 1.jūnijā ievēlēto deputātu pirmā sēde notika 1.jūlijā, tās gaitā tika ievēlēts pašvaldības priekšsēdētājs un viņa vietnieki. Savukārt šodien deputāti izskatīja pašvaldībai nozīmīgus jautājumus.

Nolikumā veiktie grozījumi saistīti ar Domes pastāvīgu komiteju skaita palielināšanu no 3 līdz 5, tie precizē Finanšu komitejas locekļu skaitu, attiecas uz Domes darbību biedrībās, koriģē paraksta tiesības pašvaldībā un izpilddirektora kompetenci.

Saskaņā ar grozījumiem Finanšu komitejā darbosies 9, nevis 10 deputāti, Dome tiks pārstāvēta biedrībā „Daugavpils hokejs”, nevis “Daugavpils pilsētas hokeja klubs”, kā arī biedrībā „Latvijai-100”.

Tika izslēgts punkts, saskaņā ar kuru izpilddirektors pēc saskaņošanas ar priekšsēdētāju pieņem darbā vai atlaiž izpilddirektora vietniekus. Grozījumi noteic, ka izpilddirektoram nav tiesību rīkoties ar finanšu līdzekļiem un materiālām vērtībām, slēgt līgumus līdz 10 tūkst. latu.

Saskaņā ar iepriekšējo nolikumu izpilddirektors slēdza saimnieciskos līgumus un līgumus par pašvaldības administrācijai nepieciešamiem pakalpojumiem, ja to summa nepārsniedza 10 tūkst. latu. Tagad nolikumā atrunāts, ka saimnieciskos līgumus izpilddirektors slēgs pēc Domes lēmuma, priekšsēdētāja rīkojuma vai īpašajā uzdevumā. Dokuments, kas regulēs šāda veida līgumu slēgšanu, tiks pieņemts vēlāk.

Tika apstiprināta paraksta tiesību punkta jaunā redakcija, kas ļaus labāk kontrolēt paraksta tiesības un ar īpašumu saistīto rīcību. Nolikumā atrunātas arī divu jaunu komiteju – Mājokļu komitejas un Īpašuma komitejas funkcijas un pienākumi. Katrā komitejā darbosies 5 deputāti.

Nolikuma jaunā redakcija stāsies spēkā 12.jūlijā, pēc tam tiks apstiprināts jaunu komiteju sastāvs.



Написать комментарий

Tiktāl viss izskatās OK, ka dome sāk ar normatīvu, kuri varēja radīt koruptīvas situācijas, izmaiņām. Tas nozīmē, ka pirmais ir izveidot normālu pamatu un tad strādāt tālāk. Es neesmu daugavpilietis, bet man pagaidām patīk Daugavpils domes darbs, es domāju, ka vismaz šajā stadijā pilsētnieki var būt apmierināti. Iepriekšējām domēm normatīvi bija pie auss, šie vismaz ir solidāri un vispirms pārskata savas tiesības un pienākumus pirms mācīt dzīvot citiem.