Latvijas spīdvejisti turpina ceļu pretī Pasaules kausa finālam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas spīdveja izlase svētdien Pasaules kausa izcīņas 1. pusfinālā ieņēma trešo vietu, tādējādi turpinās cīņu par pēdējo ceļazīmi uz lielo finālu Prāgā.Latvijas izlase pirmo reizi kvalificējusies Pasaules kausa pusfinālam, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Sestdien paredzētās sacensības gan tika pārceltas nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ, tādēļ mūsējiem nācās savu debiju gaidīt vēl vienu dienu. Svētdien laiks jau bija krietni labāks, un nekas netraucēja sacensties ar Krieviju, Austrāliju un Poliju.

Sākums mūsējiem padevās veiksmīgs, jo pirmajā braucienu sērijā pie uzvaras tika Maksims Bogdanovs, Andžejs Ļebedevs finiša taisnē izrāva otro vietu, bet Ķasts Puodžuks savā braucienā palika trešais. Tas deva sešus punktus un trešo vietu, tikai par punktu atpaliekot no Austrālijas.

Mājiniece Polija, neskatoties uz Tomaša Golloba savainojumu, brauca pārliecinoši, tādējādi pārējām izlasēm bija neaizsniedzama. Latvijai neveiksmīgas bija otrā un trešā sērija, pēc kuras mūsu spīdvejisti no austrāliešiem jau atpalika piecus punktus, bet Krievija tika apsteigta tikai par punktu.

Par laimi, ceturtajā braucienu sērijā latvieši ievērojami pielika, gūstot astoņus punktus, kas ļāva atrauties no Krievijas ievērojami (22 pret 13 punktiem), kā arī pietuvoties Austrālijai (26).

Pēdējā braucienu sērijā tika nobraukts savā līmenī (5 punkti), kas garantēja trešo vietu un dalību ceturtdienas „race-off”, kur tiks sadalīta pēdējā ceļazīme uz finālu. Tajā jau iekļuvusi Polija un Čehija.

Latvijai svētdien kopsummā 27 punkti, Austrālijai 34, bet Krievijai tikai 14. Mūsu izlasē ar 11 punktiem labākais bija Bogdanovs, deviņus pievienoja Puodžuks, bet septiņus Ļebedevs. Vjačeslavs Giruckis uz starta izbrauca tikai divas reizes. 


Написать комментарий