Latvijas spīdvejisti pārsteidz un ieņem 6. vietu pasaulē

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Latvijas spīdveja izlase ceturtdienas vakarā Prāgā ļoti aizraujošā un saistošā cīņā par iekļūšanu lielajā Pasaules kausa finālā ieņēma trešo vietu, lielajā kopvērtējumā noslēdzot labāko sešinieku, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Latvijas izlase šogad sasniedza vēl nebijušus augstumus, pirmo reizi vēsturē kvalificējoties Pasaules kausa pusfinālam. Tur izdevās apsteigt arī Krieviju, kas garantēja vietu „race-off”, kur tiek sadalīta pēdējā ceļazīme uz finālu. Latvija ar ASV šajā četriniekā tika uzskatīta par pastarīti, bet visaugstāk tika vērtētas Lielbritānijas un Austrālijas izredzes. Sacīkstes pierādīja, ka visas šīs komandas praktiski ir viena līmeņa.
Cīņa izvērtās tik spraiga, ka līdz pat noslēdzošajam 20. braucienam nebija zināms uzvarētājs un arī pārējo vietu sadalījums. Latvijas puiši šajā konkurencē neatpalika, kopumā izcīnot uzvaras četros braucienos. Divas reizes izcēlās Ķasts Puodžuks, bet pa reizei Maksims Bogdanovs un Vjačeslavs Giruckis. Girucka iegūtie pieci punkti bija liels pārsteigums, bet šoreiz vairāk tika gaidīts no Andžeja Ļebedeva, kuram arī pieci punkti.
Pēc trīs braucienu sērijām Latvija bija otrā ar 18 punktiem, par diviem punktiem atpaliekot no austrāliešiem, toties par vienu apsteidzot amerikāņus un britus. Diemžēl ASV ceturtajā brauciena sērijā ieguva iespēju izmantot džokeru – 6 punkti un pakāpšanās uz dalītu pirmo vietu. Kopvērtējumā pirms pēdējiem četriem braucieniem Austrālijai un ASV pa 27, bet Latvijai un Lielbritānijai pa 23 punktiem.
Pēdējo sēriju ar otro vietu iesāka Bogdanovs, bet Puodžuks prata apsteigt Krisu Harisu un izcīnīt uzvaru! Tas summā ļāva pakāpties uz otro pozīciju, taču pēdējie divi braucieni sastāva ziņā mums nebija izdevīgi. Ļebedevs 19. braucienā ieguva tik svarīgo punktu pret Lielbritāniju, bet Giruckim noslēdzošajā mēģinājumā neizdevās apsteigt amerikāni, kas būtu devis otro vietu. Summā ar 29 punktiem Latvija palika trešā un lielajā kopvērtējumā tas dos sesto vietu un automātisku vietu nākamā gada pusfinālā. ASV mūs apsteidza par diviem punktiem, bet briti atpalika par vienu.
Svētdien Daugavpils „Lokomotīvei” ļoti svarīga Polijas 1. līgas sacīkste pret Raviču. Mūsējiem nepieciešama tikai uzvara.


Написать комментарий