Ryanair draud Beļģijai saistībā ar nodokli biļetēm

foto: cheapoair.ru
foto: cheapoair.ru

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība Ryanair draudējusi pārtraukt vairākus lidojumus no un uz Beļģijas galvaspilsētas Briseles Šarleroi lidostas, gadījumā, ja vietējās varasiestādes izlems par labu trīs eiro liela nodokļa piemērošanu biļetēm.

Ryanair ir lielākais Šarleroi lidostas klients un šogad Beļģijā iecerējis pārvadāt sešus miljonus pasažieru. Gadījumā, ja Valonijas varasiestāžu plāns par nodokļa piemērošanu gūs atbalstu arī Beļģijas valdībā, Ryanair apsolījusi samazināt pārvadāto pasažieru apjomu par 20%, kā arī norādījusi, ka šāds solis nozīmētu aptuveni tūkstoš darbavietu zudumu.

Īrijas zemo cenu lidsabiedrība uzsver, ka pēc šāda nodokļa piemērošanas Valonija kļūs konkurēt nespējīga, kas izraisīs pasažieru «pārcelšanos» uz citām, lētākām lidostām. Ryanair norāda, ka līdzīga rīcība Vācijā, Īrijā un Lielbritānijā jūtami ietekmējusi šo valstu pasažieru skaitu. Tāpat lidsabiedrība atgādinājusi, ka kopš 2008. gada, kad Beļģija atteicās no līdzīga nodokļa ieviešanas plāna, Ryanair pasažieru skaitu šajā valstī dubultojusi.

Valonijas reģiona budžeta ministrs Andrē Antoine noraidījis Ryanairprotestus, norādot, ka lidsabiedrība strādā ar ievērojamu peļņu un nodokļa ieviešana biļetēm trīs eiro apmērā neietekmēs aviokompānijas finanses.

Ryanair Šarleroi lidostu izmanto kopš 1997. gada, kad tā kļuva par pirmo lidsabiedrības bāzi kontinentā. Izskanējuši apgalvojumi, ka lidosta saņem devīgus vietējās pašvaldības grantus, no kuriem atkarīga tās izdzīvošana.

Db.lv jau vēstīja, ka Ryanair paziņojusi par rekordaugstu gada peļņu un augošiem ieņēmumiem, pat neskatoties uz kāpjošajām degvielas izmaksām. Saskaņā ar lidsabiedrības finanšu gada rezultātiem (līdz 31. martam) peļņa pēc nodokļu nomaksas palielinājusies par 13% līdz 569 miljoniem eiro, bet ieņēmumi sasnieguši 4,88 miljardus eiro. Savukārt pārvadāto pasažieru skaits palielinājies par 5%, sasniedzot 79,3 miljonus.


Написать комментарий