Pamatstudijām Daugavpils universitātē pieteikušies 272 cilvēki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils universitātes (DU) mārketinga direktors Jānis Kudiņš paziņoja portālam Gorod.lv, ka pamatstudijām DU pieteikušies 272 skolu beidzēji. 249 no viņiem studēs uz valsts rēķina.

Topošo bakalauru skaits kļuva zināms pēc līgumu slēgšanas, kas notika 22.-23.jūlijā. Kā ziņots, trešo gadu pēc kārtas visās Latvijas augstskolās darbojas īpaša sistēma, kura, saņemot abiturientu pieteikumus, ņem vērā tieši minēto programmu skaitu. Saskaņā ar noteikumiem, iesniedzot dokumentus DU, viens abiturients var pieteikties 10 studiju programmām.

Pēc J.Kudiņa vārdiem, šogad studijām DU pieteicies lielāks studentu skaits, nekā pērn. Joprojām vispopulārākās ir Informācijas tehnoloģijas, fizioterapijas, svešvalodu programmas. Visai pieprasīta ir jurista un ekonomista specialitāte, bet šogad šajās programmās ir mazāk budžeta vietu.

Lielākā daļa DU 1.kursa studentu ir Latgales pilsētu un ciematu iedzīvotāji. Tāpat šogad DU iestājušies divi Jūrmalas pārstāvji, kas liecina par DU iegūtās izglītības kvalitāti. 

„Nav noslēpums, ka topošo studentu vidū daugavpiliešu nav daudz. Šī tendence ir vērojama jau kuru gadu. Rīdzinieki augstāko izglītību bieži vien iegūst ārzemēs, bet daugavpilieši – Rīgā”, pastāstīja J.Kudiņš.

Atgādināsim, ka studiju programmu akreditācijas gaitā šogad DU tika akreditēti visi 17 studiju virzieni, t.i., DU īstenotās studiju programmas. Patlaban DU ir piecas fakultātes, kuras īsteno 51 studiju programmu (60 programmu vietā) – viena I līmeņa profesionālā programma, astoņas II līmeņa profesionālās programmas, 12 akadēmiskā bakalaura studiju programmas, 9 akadēmiskās maģistra studiju programmas, 11 profesionālās maģistra studiju programmas un 10 doktora studiju programmas.
Lai iestātos maģistratūrā, dokumentus var iesniegt līdz 5.augustam. Līgumu slēgšana notiks 14., 15. un 16.augustā.


Написать комментарий