Daugavpils cietoksnī trīs mēnešus nevarēs iebraukt caur Mihaila vārtiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 5. augusta līdz novembra vidum ne gājēji, ne transportlīdzekļi nevarēs nokļūt Daugavpils cietoksnī caur Mihaila vārtiem.

Sakarā ar kāda vērienīga Eiropas projekta realizāciju Daugavpilī, kas paredz Daugavas ielas rekonstrukciju, arhitektūras pieminekli varēs apskatīt, iebraucot caur Dienvidu vārtiem.

Eiroprojekta ietvaros darbi ir ieplānoti teritorijā no Vienības tilta līdz Daugavpils cietoksnim. Rekonstrukcijas gaitā tiks nomainīts pārklājums un rekonstruēta kanalizācijas sistēma un apgaismojums, kā arī izlabots ceļa slīpums, kas šobrīd ir noliecies uz upes pusi. Tiks arī ierīkots veloceliņš, uzbūvēti divi riņķveida ceļa atzarojumi gaisa tilta abās pusēs, radīts tunelis zem dzelzceļa.

Rekonstrukcijas projekta mērķis Daugavas ielā ir drošības līmeņa paaugstināšana, transporta kustības organizēšana pilsētas ielā, kur pastāvošā infrastruktūra ir novecojusi un nespēj pilnvērtīgi darboties šā transporta plūsmas ietvaros, kā arī automobiļu, gājēju un velosipēdistu  ērta pārvietošanās. It īpaši tādēļ, ka pēdējā laikā Daugavpils cietoksnis ir pieprasīts objekts gan starp tūristiem, gan starp pilētas iedzīvotājiem.

Kopējā projekta summa ir 3 127 345 lati, ko kuriem 2,5 miljonus latu finansē eirofonds, bet 627 345 latus – pašvaldība. Tas tiks realizēts līdz 2014. gada beigām..
 


Написать комментарий