Ryanair lidos lēnāk, lai taupītu degvielu

foto: airport-parking.tv
foto: airport-parking.tv

Īrijas zemo cenu aviokompānija Ryanair likusi saviem pilotiem lidot lēnāk, lai tādējādi tiktu ietaupīta degviela un samazinātos tās izmaksas.

Otrdien Ryanair atklāja, ka gada pirmo ceturksni strādājusi ar ievērojamu peļņas kritumu. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu peļņa samazinājusies par 21% un veido 78 miljonus eiro.

Peļņas kritumā lidsabiedrība vaino augstās degvielas izmaksas, kas minētajā laika posmā ir augušas par 6% un patlaban veido 47% no kopējām izmaksām. Lai cīnītos ar augstajām degvielas izmaksām, zemo cenu aviosabiedrība pilotiem likusi lidot lēnāk.

Samazinot lidošanas ātrumu līdz 600 jūdzēm stundā (aptuveni 268 kilometri stundā), lidojuma ilgums palielinās par divām minūtēm, vienlaikus par 15% ļaujot samazināt degvielas izmaksas, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Lai gūtu papildus ienākumus uz lidsabiedrības lidmašīnām varētu tikt uzkrāsotas reklāmas, tādējādi, kā norādījusi Ryanair, aviokompānija kļūs par «Eiropas lētāko un lielāko ārpustelpu reklāmas objektu». Kompānija arī aicināšot pasažierus aktīvāk izmantot reģistrāciju lidojumiem tiešsaistē un ņemt sev līdzi pēc iespējas mazāk bagāžas.

Ryanair izpilddirektors Maikls O’Līrijs tikmēr norādījis, ka, neskatoties uz peļņas samazināšanos, lidsabiedrība joprojām plāno sasniegt savu gada peļņas mērķi 592 miljonu eiro apmērā.


Написать комментарий