Latvijā mēneša laikā divkārošies WiFi lietotāju skaits

foto: androidspin.com
foto: androidspin.com

Jūlijā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, bezmaksas WiFi unikālo lietotāju skaits Latvijā dubultojies - bezmaksas WiFi lietojuši 35 455 cilvēki, liecina "Lattelecom" apkopotie dati.

WiFi lietotāju skaita pieaugums saistāms ar sekmīgu bezvadu interneta popularizēšanu Dziesmu svētkos, kā arī veiksmīgu sadarbību ar pašvaldībām, informējot iedzīvotājus par iespējām pieslēgties WiFi punktiem bez maksas. Tāpat arī novērojama pakāpeniska iedzīvotāju ieraduma veidošanās izmantot bezvadu internetu.

Visaktīvāk jūlijā bezmaksas WiFi lietojuši Rīgas, Liepājas, Jelgavas, Rēzeknes un Valmieras iedzīvotāji. Patlaban visvairāk bezmaksas WiFi punktu ir galvaspilsētā – vairāk nekā 450 bezmaksas WiFi punktu. Liepājā pieejami vairāk nekā 80 punkti, savukārt Jelgavā – vairāk nekā 60 punktu.

Kopumā Latvijā atvērti vairāk nekā 2000 bezmaksas WiFi punktu, kas tika atklāti, pateicoties iedzīvotāju atsaucībai un pieprasījumam. Par iespēju lietot WiFi bez maksas šā gada pavasarī saņemtas vairāk nekā 260 000 balsis, kas 25 reizes pārsniedza sākotnējās prognozes par balsotāju aktivitāti.


Темы: , , , ,
Написать комментарий