Šogad CSDD e-pakalpojumiem klienti pieslēgušies jau miljons reižu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šogad Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) e-pakalpojumiem klienti pieslēgušies jeb autorizējušies vienu miljonu reižu, kas ir par nepilniem 14% vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā, kad šis skaitlis bija 863 tūkstoši.

Tomēr izmantoto e-pakalpojumu skaits ir lielāks, jo, vienreiz autorizējoties, lietotājs parasti veic vairākas darbības. Salīdzinājumam: 2012. gadā kopumā pieslēgšanās CSDD e-pakalpojumiem notikusi 1,6 miljonus reižu.

Šobrīd CSDD e-pakalpojumu pastāvīgo lietotāju skaits tuvojas 300 tūkstošiem, kas ir 35% no kopējā transportlīdzekļu vadītāju skaita (vairāk nekā 845 tūkstoši). Salīdzinājumam: šī gada martā CSDD e-pakalpojumus lietoja nepilni 280 tūkstoši.

Līdz ar to šogad kopumā pieaug gan CSDD e-pakalpojumu klientu un izmantoto pakalpojumu skaits, gan to lietošanas biežums. Aktīvākie šo e-pakalpojumu lietotāji jeb apmēram 40% ir vecumā no 25 līdz 35 gadiem. CSDD e-pakalpojumi joprojām ir vieni no populārākajiem virtuālajā vidē nodrošinātajiem pakalpojumiem Latvijā. Šie pakalpojumi īpaši piemēroti kā fizisku, tā juridisku personu vajadzībām.

Viens no pieprasītākajiem CSDD e-pakalpojumiem, kura izmantošana palielinās arī e-vidē, ir vienas dienas braukšanas atļaujas noformēšana, kas šī gada septiņos mēnešos izmantots apmēram 45 tūkstošus reižu, no tiem – 72% jeb 33 tūkstoši – elektroniski.

Fiziskās personas visbiežāk CSDD e-pakalpojumos pārbauda informāciju par sevi, veic ar tehnisko apskati saistītos maksājumus, noformē vienas dienas braukšanas atļaujas, kā arī saņem pieteiktos atgādinājumus par tuvojošos termiņu beigām, piesakās vadītāja kvalifikācijas eksāmeniem. Papildus drošībai e-vidē ir iespēja reģistrēt velosipēdu, uzlikt transportlīdzekļa īpašnieka liegumu u.c. Klientu atsaucību guvis pagājušā gada sākumā ieviestais e-pakalpojums – transportlīdzekļu bezmaksas norakstīšana internetā.

Savukārt juridiskās personas (uzņēmēji, zemnieku saimniecības) izmanto CSDD e-pakalpojumus savu autoparku pārvaldīšanai, veic transportlīdzekļu deklarēšanu saimnieciskās darbības veikšanai, seko līdzi savu darbinieku dalībai ceļu satiksmē, transportlīdzekļu tehniskajam stāvoklim, ražotāju noteiktajiem spēkratu degvielas patēriņiem u.c. CSDD e-pakalpojumos juridiskām personām katrai klientu kopai ir pielāgoti īpaši e-servisi tiešsaistes režīmā, kas sniedz nepieciešamo informāciju, ļauj veikt izmaiņas un atzīmes CSDD Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā.

Uz CSDD e-pakalpojumu bāzes kopš šī gada jūlija sākuma "Android" un "Apple iOS" platformas viedtālruņiem un planšetdatoriem pieejama arī CSDD bezmaksas mobilā aplikācija. Tā nepilna mēneša laikā guvusi plašu lietotāju atsaucību – aplikācija lejupielādēta apmēram 16 tūkstošus reižu.


Написать комментарий