Google: nosūtot vēstuli uz Gmail, negaidiet, ka personīgā informācija paliks noslēpumā

foto: news-itec.com
foto: news-itec.com

„Cilvēki, kuri sūta elektroniskās vēstules jebkuram no 425milj. Google servisa Gmail lietotājiem nav „pietiekama pamata gaidīt”, ka viņu sarakste paliks konfendiciāla, paziņoja interneta gigants tiesai iesniegtajā oficiālajā dokumentā”, - ziņo The Guardian.

Raksta autors atzīmē, ka patērētāju tiesību aizsardzības organizācija Consumer Watchdog, kura publiskoja dokumentu, nosauca to par „pārsteidzošu atzīšanos”. Tā parādījās uz fona, kad Google nācās paskaidrot, kāda loma kompānijai bija ASV un citu valstu pilsoņu masveida izsekošanā.

„Google” izklāstīja savu pozīciju pagājušajā mēnesī, mēģinot noraidīt kolektīvo prasību, kurā tehnisko gigantu vaino likumu par pārrunu noklausīšanos pārkāpumos, kad tas skenē elektroniskās vēstules, kuras nav nosūtītas ne no Google adresēm, lai realizētu mērķtiecīgu reklāmu Gmail lietotāju starpā, - raksta izdevums.

Mēģinot noraidīt prasību, Google paziņoja, ka prasītāji grib „nostādīt ārpus likuma parastās biznesa metodes”, - pauž raksta autors. Pēc kompānijas vārdiem: „visiem elektroniskā pasta lietotājiem jāgaida, ka viņu vēstules tiks pakļautas automatizētai apstrādei”.

Džons Simpsons, Consumer Watchdog personīgo datu aizsardzības projekta vadītājs, atzīmēja: „Google rezumējumā ir izmantota nepareiza analoģija: nosūtīt elektronisku vēstuli ir tas pats, kā aiznest parastu vēstuli uz pastu. Es sagaidu, ka vēstule tiks piegādāta uz adresi, kura ir norādīta uz aploksnes un negaidu, ka pastnieks to atvērs un izlasīs. Tieši tāpat, kad es nosūtu elektronisku vēstuli, es gaidu, ka tā tiks piegādāta norādītajam adresātam – Gmail lietotājam. Kāpēc man jāgaida, ka ar tās saturu iepazīsies Google?”, - citē Simpsona vārdus raksta autors.


Написать комментарий