Sprūdža biroja vadītājas prēmiju ziedos Bērnu slimnīcas remontam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) biroja vadītājai un draudzenei Kristīnai Pelšai izmaksāto prēmiju ziedos Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas remontam, informēja ministra preses sekretāre Maija Pētermane.

Biroja vadītājas prēmiju ziedos slimnīcas nodaļas remontam, un tas tiks izdarīts jau pirmdien.

Ministrs uzsver, ka parakstot rīkojumu par prēmijas piešķiršanu savai biroja vadītājai, ņēmis vērā pierādāmus profesionālus kritērijus un labas pārvaldības principus un tobrīd nav apzinājies, ka šis fakts tiks uzskatīts par ētikas normu pārkāpumu. Turklāt Pelša bijusi tikai viena no daudziem ministrijā apbalvotajiem darbiniekiem.

"Esmu pārliecināts, ka neesmu pārkāpis likumu par interešu konfliktu un sadarbošos ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), lai to apliecinātu. Taču vienlaikus saprotu, ka šis notikums izraisījis negatīvas emocijas un nosodījumu daudzu acīs," pauž ministrs, uzsverot, ka ziedots tiks tiem, kam tas ir visvairāk nepieciešams.

Sprūdžs arī atvainojas ikvienam, kam prēmijas piešķiršana Pelšai ir radījusi negatīvas emocijas. Tāpat viņš pievienojas tiem, kas ir pārliecināti, ka jau tuvākajā laikā ir jārisina jautājums par atalgojumu valsts pārvaldē strādājošajiem.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka KNAB pārbaudīs, vai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs nav pārkāpis interešu konfliktu novēršanas likumu, piešķirot naudas balvu Pelšai.

Laikraksts "Neatkarīgā" iepriekš rakstīja, ka pavisam aprīlī Pelša saņēmusi 2942,98 latus lielu atalgojumu (pirms nodokļu nomaksas), ko veidoja darba alga 1266,67 lati, atvaļinājuma nauda 276,31 lats un naudas balva - 1400 latu. Savukārt jūlijā Pelša pēc nodokļu nomaksas saņēmusi 984 latus.


Написать комментарий