Valsts budžeta samazināšana nopietni neapdraudēs Daugavpils teātri

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, nākamā gada budžetā Latvijas Kultūras ministrijai tiek plānots iedalīt tikai 3 miljonus latu pieprasīto 39,8 miljonu latu vietā.

Šajā sakarā Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende jau ziņoja par ārkārtas situāciju kultūras jomā, kura, viņasprāt, ir ekonomikas virzītājspēks.

Savukārt Daugavpils teātra valdes locekle un pilsētas domes deputāte Rita Strode neuzskata, ka tik liela budžeta samazināšana varētu nopietni apdraudēt Daugavpils teātri.

„Mūsu teātra finansējums tāpat ir 3-4 reizes mazākas, nekā citiem teātriem iedalītais. Daudziem mūsu valsts teātriem, kuri saņem lielāku finansējumu, ir izveidojušies lieli parādi. Piemēram, par to nesen minēja Rīgas Krievu drāmas teātra direktors. Mums parādu nav, mūsu budžets ir nedaudz lielāks, nekā iepriekšējos gados, tomēr tas nenozīmē, ka mums nekā netrūkst.

Ceram, ka Daugavpils teātra draugi mūs nepametīs: skatītāji apmeklēs mūsu iestudējumus, mēs viņus nepievilsim, ceram arī uz mecenātu atbalstu. Tomēr visvairāk paļaujamies uz pašu spēkiem, jo apzināmies, ka finansiālo atbalstu var saņemt, tikai iestudējot labas izrādes.

Kultūras ministrijā mums apliecināja, ka jauns teātra budžets būs pašreizējā budžeta līmenī, un tas ir labi. Tomēr mēs cīnīsimies par budžetu, mums it šādas tiesības.

Tāpat kā pērn vērsīsimies pēc palīdzības pie Saeimas deputātiem, tostarp deputātiem no Daugavpils, jo pateicoties deputātes Marjanas Ivanovas-Jevsejevas atbalstam mums bija iedalīti papildus 50 000 latu. Pateicoties šiem līdzekļiem, septembrī Daugavpils cietoksnī notiks teātra festivāls/darbnīca.

Apsolām, ka neskatoties uz izveidojušos situāciju, strādāsim tikpat labi, kā iepriekš”, paskaidroja Rita Strode.


Написать комментарий