SPRK bija ieradusies Daugavpilī, lai uzklausītu pilsētnieku priekšlikumus sakarā ar tarifu paaugstināšanas projektu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 27.augustā, Daugavpili apmeklēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvis. SPRK Latgales reģiona nodaļas vadītājs Jānis Kravalis pastāstīja, ka vizītes mērķis bija uzklausīt daugavpiliešu priekšlikumus sakarā ar PSIA „Daugavpils ūdens” ierosināto ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifa paaugstināšanu.

Tika plānots, ka pilsētnieki aktīvi paudīs savu viedokli šajā jautājumā, SPRK pārstāvji tos ieprotokolēs un iesniegs izskatīšanai. Tomēr aktīva diskusija nenotika. Viesnīcas „Dinaburga” konferenču zāle, kurā bija ieplānota apspriešana, bija gandrīz tukša. Bija ieradušies tikai divi pilsētnieki, jautājumus uzdeva vietējie žurnālisti.

PSIA „Daugavpils ūdens” vadītājs Sergejs Selickis, komercdirektors Viktors Račenko iesniedza trīs lielas mapes ar aprēķiniem un visu nepieciešamo dokumentāciju.

Pēc uzņēmuma komercdirektora domām, dokumentu iesniegšana par tarifu pārskatīšanu bija nepieciešama jau pirms pāris gadiem. „Labi atceramies, kāda situācija bija izveidojusies 2009.-2011.gadā, kad iestājās krīze, bija aizliegts izmaksāt prēmijas. Principā esam par to, ko no mums prasa pilsētas vadība – vēlamies taupīt, meklēt papildresursus utt.”, paskaidroja V.Račenko.

Uzņēmumam ir grāmatvedības parāds 600 000 latu apmērā, kurā ietilpst pašreizējais parāds: to apmērs tiek noteikts mēneša sākumā. Faktiskais parāds ir 300 000 latu. Komercdirektors minēja, ka tas neesot patērētāju parāds, kas izveidojies gada laikā, tas izveidojās daudz ilgāka laikā.

Runājot par PSIA „Daugavpils ūdens” attīstības iespējām, S.Selickis pastāstīja par nepieciešamību nomainīt uzņēmuma autoparku, jo vairākas automašīnas esot vairāk nekā 30 gadus vecas, jāiegādājas arī rezerves daļas. Pateicoties ES fondu līdzekļiem uzstādītajam aprīkojumam esot nepieciešams remonts. „Tā nav attīstība, tas ir normāla pakalpojuma sniegšana. Nav runas par uzņēmuma attīstību uz tarifa paaugstināšanas rēķina”, paziņoja S.Selickis.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo tarifu, kas tika apstiprināts 2008.gadā, samazinājās ar nolietojumu saistīto izdevumu apjoms – tas sastāda 47,5%. Pateicoties jaunam aprīkojumam, tika samazināti vairāk nekā 30 cilvēki, tādēļ darba algu fonds samazinājās par 9,1%. Samazinājās nodokļu saistības. Savukārt pieauga elektroenerģijas, mobilo sakaru u.c. cenas.

Ja SPRK neapstiprinās jauna tarifa projektu, tam būs jāpamato savs lēmums, jo tas ir atbildīgs par uzņēmuma darbību. Tomēr uzņēmuma vadība uzskata, ka tas nenotiks, pretējā gadījumā uzņēmums cietīs zaudējumus, var pasliktināties pakalpojumu kvalitāte. „Līdzīga situācija bija izveidojusies 90.gados. Ja tā atkārtosies, mainīsim savus plānus un centīsimies samazināt izdevumus”, paskaidroja uzņēmuma vadītājs.


Написать комментарий