Pasaulē pieaug mobilo mēnessērdzīgo skaits, kuri nosūta SMS miega laikā

foto: maclovers.ru
foto: maclovers.ru

ASV zinātnieks, ārsts un Mmega eksperts Džošs Verbers pastāstīja, ka pēdējos gados arvien izplatītāka kļūst tāda parādība kā mobilā mēnessērdzība.

Pasaulē turpina pieaugt īsziņu skaits, kuras nosūta naktī miega laikā. Šādi dīvaini traucējumi nereti ved uz sadzīves situācijām, kā arī rada draudus veselībai, ziņo izdevums Russian Times.

Verbera ārsta praksē bija šādi gadījumi. Piemēram, 23 gadus vecā ASV iedzīvotāja Megana nakts laikā sūtīja visiem saviem draugiem un radiem pa vairākām SMS. Protams, ka visas īsziņas bija bezjēdzīgs vārdu sakopojums. Jauniete lika uzlādēties telefonu uz nakti citā istabas stūrī. Tā nakts laikā Megana vairākas reizes piecēlās, lai nosūtītu SMS, turpinot atrasties miega stāvoklī. Citi pacienti pastāvīgi baidās, ka var nosūtīt saviem darba kolēģiem vai klientiem kaut kādu muļķību.

Turklāt šādas nakts sarakstes noved pie tā, ka viņi pamostas noguruši un jūtas kā salauzti.

Kā apgalvo psihologi, šādi traucējumi ir saistīti ar darījuma cilvēka pārdzīvojumiem, kurš pat miegā nevar tikt vaļā no vēlēšanās pastāvīgi būt pieejamam sakariem. Speciālisti iesaka uz nakti atslēgt telefonu.


Написать комментарий