Skype izstrādā 3D video zvanu iespējas

foto: bbc.co.uk
foto: bbc.co.uk

Interneta telefonijas kompānija Skype izstrādā 3D video zvanu iespējas, tomēr, lai šī tehnoloģija tiktu plaši izmantota, nepieciešami vēl vairāki gadi, atzinis Microsoft Skype nodaļas viceprezidents Marks Džilets (Mark Gillett).

Intervijā BBC viņš norādīja, ka 3D attēlošanas tehnoloģijas ir spērušas lielu soli uz priekš un aizvien vairāk cilvēku pērk TV ar šādām iespējām. «Tomēr attēlu uzņemšanas iespējas vēl nav sasniegušas šādu līmeni. Mēs strādājam ar šādām tehnoloģijām – datoram nepieciešams pievienot vairākas kameras, tās precīzi kalibrēt un novirzīt pareizā leņķī,» skaidroja M. Džilets. Skype inženieri pūloties attēlu uzņemšanas procesu padarīt vienkāršāku, kā arī radīt tam paredzētas ierīces. 3D video zvanu iespējas tirgū varētu parādīties tad, kad izdosies sasniegt vienkāršu uzņemšanas procesu.

Skype vadītājs arī prognozēja, ka tuvā nākotnē 3D attēlu tehnoloģijas ieņems daudz nozīmīgāku vietu gan TV un datoros, gan arī viedtālruņos. Tomēr neesot skaidrs cik ilgs laiks paies, pirms, piemēram, standarta viedtālruņi tiks aprīkoti ar kamerām, kas šādu saturu spēj uzņem.

Komentējot Skype attīstību kopš to pārņēma tehnoloģiju gigants Microsoft, M. Džilets, norādīja, ka nokļūšana Microsoft īpašuma sniedz izdevīgu pozīciju – ieskaitot Skype integrēšanu Microsoft Outlook e-pasta pakalpojumā un jaunākajā Windows 8.1 operētājsistēmā.

Ceturtdien aprit desmit gadi, kopš Skype pastāvēšanas sākuma. Aizvadītās dekādes laikā Skype kļuvusi par ietekmīgu spēlētāju komunikāciju jomā, taču atsevišķi analītiķi arī norāda, ka kompānija pieļāvusi daudzas kļūdas, kuras padara mazāk neskaidru tās nākotni. Pastāv viedoklis, ka Skype nokļūšana Microsoft paspārnē uz laiku aizkavējusi tās izaugsmi inovāciju jomā, jo jaunais īpašnieks nodarbojies ar dažādām strukturālām izmaiņām kompānijā. Tādējādi Skype zaudējusi pozīcijas mobilo ierīču tirgū, kur tai nākas konkurēt ar tādiem pakalpojumiem kā Whatsapp, Viber u. c.

Analītiķi arī norāda, ka Skype, iespējams, būtu varējusi strādāt daudz veiksmīgāk un inovatīvāk, ja paliktu neatkarīga kompānija. Tas var likt aizdomāties daudziem iesācējuzņēmumiem ar kuriem flirtē tehnoloģiju milži.


Написать комментарий