Lietuva vienīgā no Baltijas valstīm pieprasījusi Facebook lietotāju datus

foto: Reuters
foto: Reuters

Starp Baltijas valstīm vienīgi Lietuva sešas reizes pieprasījusi informāciju Facebook par septiņiem tā lietotājiem/profiliem, liecina Facebook publiskotie dati.

Facebook norāda, ka tā strikti pārbauda valdības pieprasījumus atklāt informāciju par portāla lietotājiem.

Portāls uzsver, ka, ja valdībai ir svarīgs iemesls, lai uzzinātu šo informāciju, lai aizsargātu cilvēkus, to ir iespējams atklāt, taču saglabājot caurspīdīgumu. Tādēļ Facebook atklājis pirmā pusgada datus par valstu valdību pieprasījumu skaitu, lietotāju skaitu, par kuriem pieprasīta informācija, un pieprasījumu īpatsvaru, kuri vismaz daļēji tika izpildīti. Portāls norāda, ka arī nākotnē turpinās publicēt šādu informāciju.

Visvairāk datu pirmajā pusgadā pieprasījusi ASV – 11-12 tūkstošus par 20-21 tūkstoti lietotājiem, no kuriem 79% gadījumu informācija sniegta. Otrs lielākais skaits pieprasījumu saņemts no Indijas – vairāk nekā 3,2 tūkstoši par 4,14 tūkstošiem lietotāju. Dati atklāti 50% gadījumu.

1,8 tūkstoši pieprasījumu saņemti no Vācijas valdības, kura pieprasījusi informāciju par vairāk nekā diviem tūkstošiem lietotāju, savukārt 1,7 tūkstoši pieprasījumu saņemti no Itālijas par 2,3 tūkstošiem Facebook lietotāju.

Starp Baltijas valstīm datus pieprasījusi vienīgi Lietuva, un 17% gadījumu informācija sniegta. 

Facebook publicētais saraksts ar valstīm, kas pieprasījušas lietotāju datus:


Написать комментарий