Papildināta – Latvenergo par 1,4 miljoniem jauninās Microsoft programmatūras 1

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Koncerns a/s Latvenergo plāno slēgt vairāk nekā 1,39 miljonus latu (bez pievienotās vērtības nodokļa, PVN) apjomīgu līgumu ar uzņēmumu DPA par Microsoft programmatūras jauninājumu un lietošanas licenču iegādi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Ziņa papildināta ar a/s Latvenergo komentāru.

Lēmums slēgt līgumu ar SIA DPA pieņemts bez konkursa izsludināšanas, ņemot vērā, ka programmatūras jauninājumus un lietošanas licences var nodrošināt tikai konkrētais piegādātājs tehnisku iemeslu dēļ, skaidrots IUB mājas lapā.

«Līguma ietvaros Latvenergo iegādājās dažādas Microsoft programmatūras licences un to jauninājumus. Līgums aptver visai plašu produktu loku - darbstaciju operētājsistēmas, produktivitātes rīki, serveru operētājsistēmas, cita serveru programmatūra, infrastruktūras pārvaldības rīki, u.c. Tas nodrošina, ka Latvenergo rīcībā nākamos trīs gadus būs jaunākās programmatūras versijas, būs pieejamas ražotāja konsultācijas, ja šāda nepieciešamība rastos, diennakts tehniskais atbalsts, kā arī apmācību iespējas,» Db.lv skaidroja uzņēmuma pārstāvje Ivita Bidere.

I. Bidere uzsvēra, ka «licences ir tikai daļa no kopējā IT apjoma, kas jāņem vērā, apsverot programmatūras platformas maiņu. Tās nomaiņas gadījumā nozīmīgu izmaksu daļu veidotu lietotāju apmācība, sistēmu pielāgošana darbam ar jaunām operētājsistēmām, nesaderīgās programmatūras aizvietošana, u.c.».

SIA DPA ir 1997. gadā reģistrēts uzņēmums ar pamatkapitālu 2000 Ls apmērā. Kompānijas 2012. gada apgrozījums veido 9,7 milj. Ls, bet peļņa – 348 tūkst. Ls. Uzņēmumā strādā vairāk nekā 70 darbinieki, bet vienīgā valdes locekļa amatā darbojas Juris Vilders. DPA ir Microsoft Corporation partneris licencēšanas, programmatūras resursu pārvaldības, IT infrastruktūras un biznesa vadības risinājumu jomā.


Написать комментарий