A. Pudāns: KSP pastāvīgi piedāvā jaunus koku stādījumus, bet viss ir atkarīgs no budžeta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā parādīja portāla Gorod.lv veiktā aptauja, 60% respondentu domā, ka Daugavpilī nepietiek zaļo apstādījumu.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns, komentējot šo situāciju, paziņoja, ka 2012. gadā apstādījumu apjoms pilsētā pārspēja iepriekšējo gadu apjomus, bet 2013. gada pirmajā pusgadā tika ieplānotas vēl lielākas zālienu un puķu stādīšanas platības nekā pērn.

Kā paskaidroja A. Pudāns, lai iestādītu un uzturētu stādījumus, ir nepieciešama liela nauda, jo jāpļauj zāli, bet puķes jāsagādā, jālaista, jāpārstāda utt.

Kā paziņoja KSP vadītājs, vecie koki pilsētā tiek novākti, tiek stādīti jauni, tomēr darbi tiek veikti saskaņā ar pilsētas budžeta iespējām.

Aivars Pudāns atzīmēja, ka budžeta komisijai KSP regulāri sniedz informāciju par to, kādu apstādījumu daudzumu un kādās vietās būtu labi paredzēt. Arī nākamajam gadam KSP speciālisti piedāvās dažādus pilsētas apzaļumošanas variantus. Kā pastāstīja A. Pudāns, tiks piedāvāts iestādīt kokus gar Daugavas ielu, kur tiks ierīkots velosipēdistu celiņš (starp tiltiem), pie transporta mezgla, kā arī gar jaunajām pilsētas ielām. 

Kā paskaidroja A. Pudāns, patlaban stādīt kokus pilsētas centrā ir sarežģīti pazemes komunikāciju dēļ, tāpēc optimālākais variants ir palielināt apstādījumu skaitu parkos un pastāvošajās zaļajās zonās. Tā, nākamgad tiks piedāvāts papildināt koku skaitu Dubrovina parkā, kurā esošie koki jau ir diezgan veci.

Savukārt, komentējot situāciju par to, ka pilsētas galvenajā gājēju ielā dažās vietās nozāģē kastaņus, kuri šogad bija ne visai izskatīgi, A. Pudāns paziņoja, ka koku stādīšanas laikā rekonstrukcijas gaitā tika ievērotas visas prasības, kuras izvirzīja uzņēmumi, kuri nodarbojas ar koku stādīšanu, bet kastaņu dzeltēšana pilsētā ir saistīta ar parazītu uzbrukumu. A. Pudāns pavēstīja, ka novākto koku vietā tiks iestādīti jauni.


Написать комментарий