Jaunās Daugavpils mākslinieces „Apvienojumi” izkrāšņoja Raiņa memoriālo muzeju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dzejas dienu ietvaros Raiņa memoriālajā muzejā Berķenelē norisinājās jaunās mākslinieces Jekaterinas Radkevičas personālizstādes atklāšana ar nosaukumu „Apvienojums”.

Izstāde tika atklāta pieticīgi, bez oficioza un svinīgām uzrunām. Tās autore ievadrunā nedaudz pastāstīja par sevi. Jekaterinai ir Saules skolas dizainera diploms, viņa beigusi Daugavpils Universitātes Mākslas fakultāti, kur ieguvusi zināšanas keramikas, šelkogrāfijas, tekstila un, protams, tēlotājmākslas jomā. Tagad jauniete plāno doties uz miglainā Albiona krastiem, lai iegūtu izglītību menedžmenta jomā. Pēc tam viņa noteikti atgriezīsies dzimtajā pilsētā, lai nodarbotos ar jaunu, talantīgu cilvēku māksliniecisko izstāžu organizēšanu.  

Muzejs Berķenelē nebūt nav pirmā vieta, kur var vērot mākslinieces darbus, līdz šim tie tika izstādīti Daugavpils Universitātē un Daugavpils novada domē.

Jekaterina Radkeviča savā daiļradē dod priekšroku apvienot visskaistākos un atmiņā paliekošus dzīves momentus, tādēļ izstāde izdevusies ļoti izteiksmīga un spilgta. Viņa uzskata, ka katrai gleznai, tāpat kā cilvēkam, piemīt savs raksturs, noskaņojums, enerģētika un oriģināla ideja. Pēc autores domām, cilvēkam vienmēr jāatrod vieta sapņiem, kuri palīdz dzīvot un radīt.

Izstāde turpināsies līdz muzeja sezonas darba beigām, 15.oktobrim.



Написать комментарий