Jauno tramvaju Daugavpilī vēl nav, bet vecie periodiski noiet no sliedēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pavēstīja Tramvaju uzņēmuma vadītājs Ēvalds Mekšs, šodien, 12.septembrī, Daugavpilī bija jātiek piegādātam pirmajam vagonam, taču pārliecības, ka tas notiks, nav.

Kā skaidroja Ēvalds Mekšs, piegādātāja atbilde uz vēstuli, kuru Tramvaju uzņēmums 6.septembrī nosūtīja piegādātāju apvienībai AAS "Белкоммунмаш" un SIA "Agmen Consulting Bureau", 9.septembrī tā arī netika saņemta. Tādējādi, apliecinājums tam, ka 12.septembrī pilsētai tiks piegādāts pirmais tramvajs, nav saņemts, tāpat arī nav informācijas par to, kad gaidīt pārējos vagonus.

Atbildot uz jautājumu par to, vai uzņēmums 12.septembrī gatavs saņemt pasūtījumu, Ēvalds Mekšs piezīmēja, ka, saskaņā ar agrāk saņemto informāciju, vagonam jāpienāk jau samontētā veidā, tādēļ uz vietas būs nepieciešams veikt tikai nenozīmīgas darbības tā testēšanas uzsākšanai.

Ja tomēr šodien, 12.septembrī, piegāde nenotiks, tiks lemts jautājums par līguma laušanu ar piegādātāju apvienību AAS "Белкоммунмаш" un SIA "Agmen Consulting Bureau", paziņoja Ē.Mekšs.

Tai laikā, kad Daugavpils gaida jaunos tramvajus, vecie vagoni periodiski noiet no sliedēm. TU vadītājs paziņoja, ka sliežu nomainīšanas darbi ir pietiekami sarežģīti, tādēļ tehniskās problēmas, tai skaitā arī tramvaju noiešana no sliedēm, darbu gaitā dažkārt notiek.

Tā, vakar, 11.septembrī, plkst. 16.16 1.maršruta tramvajs ceļā no pilsētas centra uz Ķīmiķu ciematu, Marijas ielas rajonā nogāja no sliedēm. Kā paskaidroja, Ē.Mekšs, negadījums notika, kad tramvajs no viena ceļa pārkārtojās uz otru. Neviens nav cietis, tramvaju atkal nostādīja uz sliedēm, tad uzņēmuma darbinieki palīdzēja izlaist caur problemātisko posmu 15 minūšu laikā sakrājušos tramvajus, pēc tam šajā posmā veica remontdarbus.


Написать комментарий