Twitter plāno iet biržā

foto: telegraph.co.uk
foto: telegraph.co.uk

Mikroblogošanas vietne Twitter iecerējusi ieiet biržā, atsaucoties uz uzņēmuma pārstāvjiem, raksta BBC.

Investoru noteiktais uzņēmuma vērtējums patlaban ir vairāk nekā 10 miljardi ASV dolāru. Twitter pārstāvji gan nav snieguši sīkāku informāciju par iespējamo sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laiku vai cenu.

Tiklīdz kompānija būs iesniegusi dokumentus ASV tirgus uzraugiem par plānoto IPO, uzņēmums kādu laiku nevarēs sarunāties ar presi.

Daži analītiķi pieļauj, ka IPO saistāms ar uzņēmuma plāniem par turpmāku izaugsmi, kā arī tā vēlmi atalgot investorus, kuri ir ieguldījuši kompānijā vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru.

«Tas sniedz iespēju investoriem saņemt atpakaļ daļu savas naudas, ko viņi ieguldījuši kompānijā sākumā,» sacījis Gartner sociālo mediju eksperts Endrjū Franks, piebilstot, ka tas ir arī apbalvojums darbiniekiem par līdzšinējo veiksmīgo darbību. «Tas dod papildus finansējumu arī pašam Twitter, lai tas varētu investēt jaunos projektos un inovācijās. Tāpat arī atrašanās biržā dod satusu, kas atšķir uzņēmumu no start-up kompānijām,» uzsvēris eksperts.

Analītiķi jau izteikušies, ka uzņēmums noteikti ņems vērā iepriekšējo neveiksmīgo sociālo portālu debijas biržās. «Twitter darīs visu, ko var, lai izvairītos no Facebook IPO situācijas – gan tirgus gaidu, gan vadības frontē,» aģentūrai Bloomberg uzsvēris Venrock Inc eksperts Deivids Pakmans.

Twitter reklāmas ieņēmumi 2014. gadā pieaugs līdz 950 miljoniem ASV dolāru, kas ir par 63% vairāk nekā šā gada ieņēmumi 582,8 miljonu dolāru apmērā, prognozē Emarketer Inc. 2011. gadā uzņēmuma ienākumi bija vien 139,5 miljoni dolāru.

«Twitter ir viena no lielajām kompānijām, kas trūka biržā,» saka Global X Funds vadītājs Bruno del Ama, norādot, ka tas fondam šķiet pievilcīgs kā potenciālā investīciju iespēja.


Темы: , , , ,
Написать комментарий