«Jauno žurnālistu skolas» dalībnieces: Mūsuprāt, dalība šajā skolā bija unikālā iespēja

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka šogad no 23. līdz 26.septembrim Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde organizē „Jauno žurnālistu skolu”, pateicoties kurai 77 jauniešiem radās iespēja iepazīties ar žurnālista profesiju.

Tādēļ vakar, 25.septembrī, portāla Gorod.lv biroju apmeklēja 5 meitenes – Daugavpils 9.vidusskolas 10. un 11.klašu skolnieces.

Jūlija, Veronika, Olīvija, Marija un Nadežda tikās ar portāla Gorod.lv vadību – Jeļenu un Aleksandru Kuranoviem, kuri pastāstīja meitenēm par ziņu portāla darbu, struktūru un principiem, tāpat skolnieces tikās ar korespondentiem, kuriem uzdeva jautājumus par viņu izglītību, par to, kā top raksti, ar kādām grūtībām nākas saskarties. Pēc tam skolnieces pašas nonāca uzmanības centrā, jo interesanta diskusija ātri pārtapa nelielā intervijā.

Meitenes, pastāstiet, lūdzu, kāpēc nolēmāt piedalīties „Jauno žurnālistu skolā”?

Marija: Skolotāji ieteica.

Nadežda: Tas bija mans lēmums.

Veronika: Patiesībā šo iespēju mums piedāvāja skolā, un tā mūs ieinteresēja.

Nadežda: Esam atnākuši pie jums, lai uzzinātu ko jaunu, tas noteikti dzīvē noderēs. Piemēram, mums jau pastāstīja par to, kā jāizvēlas virsraksti, tagad, rakstot zinātnisko darbu, zināšu, kā tas pareizi jādara.

Veronika: Mani interesē žurnālista profesija, jo es mācos 11.klasē un domāju par to, ko studēt. Lēmumu kļūt par žurnālistu pieņēmu jau pirms 4 gadiem, tādēļ dalība „Jauno žurnālistu skolā” deva man iespēju uzzināt vairāk par šo profesiju.

Jūlija: Mēs darbojāmies skolas avīzē, tur mums stāstīja, kā jāraksta par skolas parlamenta pasākumiem. Jāteic, divus manus rakstus gandrīz nelaboja, tādēļ var teikt, ka tie bija labi, bet šodien vēlējos uzzināt, kā strādā ziņu portāls.

Pastāstiet, vai kāds vēl no jums gribētu kļūt par žurnālistu, vai plānojat studēt žurnālistiku?

Jūlija: Man bija doma savienot pamatdarbu un žurnālistiku, jo gribās rakstīt, tas ir mans hobijs, bet diez vai tā būs pamatprofesija.

Nadežda: Manuprāt, žurnālista profesija ir tāds papildvariants, kas varētu noderēt, bet studēt žurnālistiku neuzskatu par nepieciešamu.

Veronika: Es uzskatu, ka, ja cilvēks grib kļūt par kvalificētu speciālistu, viņam obligāti jāsaņem attiecīgā izglītība.

Olīvija: Manuprāt, cilvēku nevar iemācīt rakstīt rakstus, ja cilvēkam ir tāds talants, viņš to darīs, tādēļ sākumā jāizvēlas virziens, jāiegūst izglītība, lai labi orientētos politikā, ekonomikā, kultūrā un tikai tad jāraksta par to.

Šodien ir „Jauno žurnālistu skolas” trešā diena, sakiet, ko jaunu jūs uzzinājāt, kas atstāja uz jums iespaidu?

Olīvija: Uzzināju vairāk par žurnālistikas pamatiem – kas ir ziņa, kā top raksti. Par to mums stāstīja Daugavpils universitātes pasniedzējs, vietējās televīzijas pārstāvji, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Marija: Mums bija arī praktiskās nodarbības, vajadzēja izdomāt virsrakstus.

Veronika: Var teikt, ka mums izveidojās izpratne, tika ielikts fundaments, no dažādām detaļām izveidojām kopainu.

Jūlija: Visvairāk atmiņā palika žurnālistu stāsti, uzzinājām, kādus rakstus uzrakstīt ir visgrūtāk utt. Manuprāt, ja šajā skolā lekcijas lasītu tikai viens cilvēks, nebūtu tik interesanti.

Olīvija: Mums radās skaidrāks priekšstats par žurnālista darbu, mums ļoti paveicās, ka esam apmeklējuši jūsu redakciju.

Nadežda: Ne katram bija šāda iespēja. Vakar uzrakstīju, ka apmeklēšu portāla Gorod.lv redakciju, bet sarunas biedrs atbildēja, ka viņam nav šādas iespējas un tas viņu apbēdina.

Piebildīsim, ka portāla Gorod.lv viešņas no redakcijas aizgāja labā noskaņojumā, novēlam viņām arī turpmāk veiksmīgi izmantot dažādas iespējas un būt tikpat aktīvām un zinātkārām.


Написать комментарий