Zinātnieki un Nokia izmanto zibens spērienu, lai «atdzīvinātu» telefonu

foto:
foto:

Sauthemptonas Universitātes (University of Southampton) zinātnieki sadarbībā ar Nokia veikuši eksperimentu - ar zibens spērienu mēģinājuši uzlādēt telefonu.

Tehnoloģiju kompānijas pārstāvji gan aicinājuši šādu telefona uzlādes paņēmienu «neatkārtot mājās», vēsta BBC.

Izmantojot transformatoru, zinātnieku komanda laboratorijā imitējusi zibens spērienu, raidot 200 tūkstošu voltu spēcīgu strāvu 30 centimetru gaisa «kanālā». Eksperimenta rezultātā atklājās, ka Nokia sistēma «kaut kādā» veidā pēc imitētā zibens spēriena uzlādējusi telefona akumulatoru, skaidroja Neils Palmers (Neil Palmer) no Sauthemptonas Universitātes.

«Šis atklājums pierāda, ka ierīces var tikt uzlādētas ar strāvu, kas plūst cauri gaisam, un tas ir liels solis virzienā, lai izprastu dabīgos enerģijas nesējus, piemēram zibeni, kā arī, lai saprastu, kā izmantot to enerģiju,» stāstīja pētnieks.

Nokia pārstāvji pauduši viedokli, ka šim eksperimentam ir potenciāls radīt jaunas idejas, kā nākotnē uzlādēt telefonus. «Protams, mēs neiesakām cilvēkiem veikt šādus eksperimentus mājās,» norādīja Nokia pārdošanas vadītājs Kriss Vēbers (Chris Weber).

Patlaban viena no mobilo ierīču nozares prioritātēm ir jaunu akumulatora uzlādes veidu meklēšana.


Написать комментарий